Oblíbená vaječná pochoutka v novém kabátku, to je přesně tento recept na salát s vejci. Má skvělou chuť, pěknou strukturu, je rychle připravený a hodí se pro každou příležitost.
Ingredience:
- 1 velké avokádo (tzv. Ready to eat)
- 3 vejce natvrdo
- 1 malá červená cibule
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1 lžíce nakrájené petrželky
- 1 lžička citronové šťávy
- špetka mletého černého pepře
- sůl podle chuti
- listy salátu na servírování (little gem, ledový salát, římský salát atd.)
Postup:
- Avokádo opatrně rozpůlíme, vyjmeme pecku, lžící vydloubneme dužinu, nakrájíme na kostičky a dáme do misky.
- Cibuli oloupeme, rozkrájíme najemno a přidáme k avokádu.
- Uvařená vejce zbavíme skořápky, nakrájíme na malé kostky a rovněž vhodíme do mísy.
- Přidáme ostatní suroviny, dobře promícháme, osolíme, opepříme a dáme minimálně na 1 hodinu odpočinout do chladničky.
- Servírujeme na listech salátu. Kdo nechce salát, může k tomu podávat čerstvé pečivo či chléb.