Osvěžující přílohový salát se skvěle hodí jako doplněk ke kaloricky nabité večeři. Pokud neseženete krvavé pomeranče, použijte obyčejné. Jemně nasekané vlašské ořechy fungují dobře místo granátového jablka. Fantazii se meze nekladou!
INGREDIENCE
- 1/3 šálku pomerančové šťávy
- 1/3 šálku extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce mleté petrželky
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky hrubě mletého pepře
- 4 středně zralá avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky
- 4 velké červené grapefruity, nakrájené na plátky
- 2 střední krvavé pomeranče, oloupané a nakrájené na plátky
- 1/2 šálku jemně nakrájené červené cibule
- 1/3 šálku semínek granátového jablka
- 1/3 šálku rozdrobeného sýra feta
POSTUP
- Na dresink prošleháme dohromady prvních 8 ingrediencí.
- V servírovací misce smícháme avokádo, grapefruit a pomeranče; posypeme cibulí a semínky granátového jablka.
- Pokapeme dresinkem.
- Navrch dáme sýr.
- Hodinu před podáváním dáme zakryté vychladnout do lednice.