Tahle polévka je v Mexiku známá jako sopa Azteca a i jako jiné mexické polévky vás ohromí svou nezvyklou kombinací chutí.
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pasilla chilli paprička
- 1 plechovka rajčat
- 150 g sýra strouhaného sýra Monterey Jack
- 600 g vařeného kuřecího masa
- 8 šálků vývaru
- 1 avokádo
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 limeta
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi si na sucho opečeme chilli papričku. Stačí chvilka dokud nezačne vonět.
- Odstraníme stopku a semínka a rozmixujeme spolu s rajčaty do hladka.
- V hrnci si rozpálíme olej a orestujeme si na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek asi 8 minut.
- Jakmile má zelenina zlatavou barvu tak ji přidáme do mixéru k rajčatům a chilli. Rozmixujeme na hladký krém.
- Tento krém nalijeme zpě do hrnce, vaříme asi 8-10 minut dokud nám krém nezhoustne.
- Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a stáhneme plamen.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, dochutíme solí, pepřem a vaříme dalších asi 8 minut.
- Podáváme s avokádem, strouhaným sýrem, zakysanou smetanou a limetkou.