Babiččin biskupský chlebíček

Babiččin biskupský chlebíček

Oblíbený zákusek, který chutná skvěle s čajem i kávou. Po upečení ho můžete ozdobit například čokoládovou či citronovou polevou.

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 275 g másla
  • 240 g cukru
  • 85 g rozinek
  • 40 g mandlí
  • 60 g kandovaného ovoce
  • 60 g kandované citrusové kůry
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky citronové šťávy
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky pomerančového džusu
  • špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160°C.
  2. Vymažte a vysypejte pečicí formu.
  3. Ovoce a rozinky pokrájejte, mandle namelte a smíchejte v misce.
  4. V jiné misce nejprve smíchejte máslo s cukrem, poté přidejte vejce.
  5. Zamíchejte a postupně přidejte proseté suché přísady.
  6. Na závěr přidejte citronovou šťávu, pomerančový džus a vypracujte v těsto.
  7. Přimíchejte kandované ovoce s rozinkami a mandlemi.
  8. Těsto přendejte do formy.
  9. Pečte po dobu přibližně 2 hodin.
Dezert s rozinkami, kandovaným ovocem a mandlemi
zdroj: decoratedtreats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.