Babiččin domácí perník s marmeládou 

Babiččin domácí perník s marmeládou 
Příprava: 30 minut Vaření: 22 minut Počet porcí: 1

Tento recept s marmeládou skvěle chutná, pokud jej podáváte ke kávě či čaji. 

Ocení jej také vaše děti, pokud jej budete servírovat s teplým mlékem. 

Ingredience

  • 170 g másla (v pokojové teplotě)
  • 190 g krystalového cukru (1 šálek)
  • 1 celé vejce
  • 1 vaječný žloutek
  • 30 ml melasy 
  • 30 ml zlatého sirupu 
  • 1 čajová lžička sody
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2,5 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • 325 g hladké mouky (2 a ¼ šálku)
  • malinový džem k plnění

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C a připravte si plech, vyložený pečícím papírem. 
  • Máslo a cukr smíchejte dohromady a šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná. 
  • Přidejte jedno celé vejce a jeden vaječný žloutek. Přidejte také směs melasy a zlatý sirup.
  • Následně prosejte mouku a vmíchejte do ní koření, sodu a sůl. 
  • Suchou směs přidejte do mokré směsi a pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience pořádně propojily. Mělo by vzniknout, poněkud lepkavé, těsto.
  • Hotové těsto, pomocí polévkové lžíce, pokládejte na plech, a to 3–5 cm od sebe. 
  • Pečte v předehřáté troubě po dobu 11 minut, dokud se okraje nezačnou zbarvovat dozlatova.
  • Po upečení nechte perníkové sušenky vychladnout na chladícím roštu. 
  • Jakmile jsou sušenky studené, namažte každou z nich z jedné strany a spojte vždy dvě dohromady. 
  • Podávejte s oblíbeným nápojem a skladujte ve vzduchotěsné nádobě. 
Perníkové sušenky plněné marmeládou.
zdroj: theenglishkitchen.co

Chcete si vyrobit domácí šlehačku? Pak se inspirujte recenzemi ručních šlehačů, které vám její přípravu velice usnadní.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.