Drobenkové moučníky na různé variace – ty chybět nemohou. Tento recept je velice jednoduchý. Z drobenky se udělá i samotné těsto. Stačí nakrájet jablka a je to.
Ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 a ½ hrnku másla
- 1 balíček prášku do pečiva
- ⅓ hrnku cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 velké vejce
- 5 jablek
- 1 a ⅓ hrnku jablečné přesnídávky
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 1 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky skořice
- ½ hrnku třtinového cukru
Postup:
- Mouky si smíchejte s bílým i třtinovým cukrem, práškem do pečiva a máslem. Vytvořte drobenku.
- Polovinu drobenky si dejte bokem a druhou polovinu smíchejte s vejcem.
- Jablka si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte je spolu s přesnídávkou, skořicí, citronovou šťávu i kůrou.
- Těsto nalijte do vymazaného vysypaného plechu (asi 25×30 cm velkého).
- Navrch dejte jablečnou směs a na ni rozdrobte drobenku.
- Pečte při 180 °C asi 30 minut.