Babiččin jablečný koláč s drobenkou

Babiččin jablečný koláč s drobenkou

Drobenkové moučníky na různé variace – ty chybět nemohou. Tento recept je velice jednoduchý. Z drobenky se udělá i samotné těsto. Stačí nakrájet jablka a je to. 

Ingredience:

  • 2 hrnky hladké mouky 
  • 2 hrnky polohrubé mouky 
  • 1 a ½ hrnku másla
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • ⅓ hrnku cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu 
  • 1 velké vejce
  • 5 jablek
  • 1 a ⅓ hrnku jablečné přesnídávky
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry 
  • 1 lžíce citronové šťávy 
  • ½ lžičky skořice 
  • ½ hrnku třtinového cukru 

Postup:

  • Mouky si smíchejte s bílým i třtinovým cukrem,  práškem do pečiva a máslem. Vytvořte drobenku. 
  • Polovinu drobenky si dejte bokem a druhou polovinu smíchejte s vejcem.
  • Jablka si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte je spolu s přesnídávkou, skořicí, citronovou šťávu i kůrou. 
  • Těsto nalijte do vymazaného vysypaného plechu (asi 25×30 cm velkého). 
  • Navrch dejte jablečnou směs a na ni rozdrobte drobenku. 
  • Pečte při 180 °C asi 30 minut.
koláč s drobenkou a jablky
Zdroj: houseofnasheats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.