Pečený čaj z jablek

Pečený čaj z jablek
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Tradiční recept našich předků. Využijte lokální a snadno dostupné ovoce a připravte si „tekutý štrúdl“ na celou zimu.

Ingredience

  • 0,5 kg jablek
  • 0,5 kg hrušek
  • 1 citron
  • 400 g krystalového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 10 hřebíčků
  • 5 hvězdiček badyánu
  • 2 dcl rumu
  • 1 lžíce rozinek

Postup

  • Citron zbavte kůry.
  • Jablka a hrušky omyjte a vykrájejte jim jádřince.
  • Ovoce nakrájejte na malé kousky.
  • Troubu rozehřejte na 180°C.
  • Ovoce rozložte na plech, zasypte kořením, podlijte rumem a promíchejte.
  • Pečte 30 minut, občas promíchejte.
  • Po upečení směs rozdělte do čistých uzavíratelných sklenic, nechte vychladnout a uchovávejte v lednici.
  • Na jednu porci ze sklenic odeberte do hrnečku 2-3 lžičky směsi a zalijte horkou vodou.
Ozdobené sklenice s pečeným čajem
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.