Tradiční recept našich předků. Využijte lokální a snadno dostupné ovoce a připravte si „tekutý štrúdl“ na celou zimu.
Ingredience
- 0,5 kg jablek
- 0,5 kg hrušek
- 1 citron
- 400 g krystalového cukru
- 1 lžička skořice
- 10 hřebíčků
- 5 hvězdiček badyánu
- 2 dcl rumu
- 1 lžíce rozinek
Postup
- Citron zbavte kůry.
- Jablka a hrušky omyjte a vykrájejte jim jádřince.
- Ovoce nakrájejte na malé kousky.
- Troubu rozehřejte na 180°C.
- Ovoce rozložte na plech, zasypte kořením, podlijte rumem a promíchejte.
- Pečte 30 minut, občas promíchejte.
- Po upečení směs rozdělte do čistých uzavíratelných sklenic, nechte vychladnout a uchovávejte v lednici.
- Na jednu porci ze sklenic odeberte do hrnečku 2-3 lžičky směsi a zalijte horkou vodou.