Ty nejlepší buchty jsou přeci od našich babiček. Přinášíme vám jejich recept na nejlepší bublaninu s drobenkou.
Ingredience
- 400g polohrubé mouky
- 150g cukru krystal
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 100ml oleje nebo 100g másla
- 300ml mléka
- ovoce dle chuti – třešně, jahody, borůvky,..
Ingredience na drobenku
- 50g polohrubé mouky
- 40g změklého másla
- 20g cukru
Postup
- V misce smíchejte mouku s cukrem a práškem do pečiva.
- Poté v jiné míse smíchejte vejce s olejem, mlékem a pomalu přidávejte do směsi se suchými ingrediencemi.
- Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a navrch poklaďte ovoce po celém povrchu.
- Drobenku získáte smícháním všech ingrediencí tak, že je rukou zapracujete a získáte hrudkovitou směs.
- Drobenkou posypte povrch moučníku a dejte péct na 180°C po dobu 30-35 minut.