Babiččina bublanina s ovocem a drobenkou

Babiččina bublanina s ovocem a drobenkou
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Ty nejlepší buchty jsou přeci od našich babiček. Přinášíme vám jejich recept na nejlepší bublaninu s drobenkou.

Ingredience

  • 400g polohrubé mouky
  • 150g cukru krystal
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 100ml oleje nebo 100g másla
  • 300ml mléka
  • ovoce dle chuti – třešně, jahody, borůvky,..

Ingredience na drobenku

  • 50g polohrubé mouky
  • 40g změklého másla
  • 20g cukru

Postup

  • V misce smíchejte mouku s cukrem a práškem do pečiva.
  • Poté v jiné míse smíchejte vejce s olejem, mlékem a pomalu přidávejte do směsi se suchými ingrediencemi.
  • Vzniklé těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a navrch poklaďte ovoce po celém povrchu.
  • Drobenku získáte smícháním všech ingrediencí tak, že je rukou zapracujete a získáte hrudkovitou směs.
  • Drobenkou posypte povrch moučníku a dejte péct na 180°C po dobu 30-35 minut.
Malinová buchta s křupavou drobenkou.
Zdroj: whatmollymade.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.