Babiččina cibulačka

Babiččina cibulačka

Klasická babiččina cibulová polévka je hutnější variantou cibulové polévky, kdy k základu přidáváme kořenovou zeleninu a sušené houby. Je to ideální polévka na zimní zahřátí

Ingredience

  • 200 g hovězí přední
  • 2,3 l hovězí vývar
  • 200 g brambor
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 10 g sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • 350 g cibule
  • 3 vejce
  • 1 krajíc chleba
  • sůl, mletý kmín, polévkové koření, čerstvá petrželová nať

Postup

  • Hovězí maso nakrájejte na kostky a dejte vařit s hovězím vývarem.
  • Jakmile je maso uvařené, přidáme na kostky nakrájené brambory a očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu.
  • Také přidejte předtím krátce namočené sušené houby a prolisovaný česnek. Uvařte do měkka.
  • Zatím si očistěte a nakrájejte cibuli na kolečka. Vložte spolu s mletým kmínem do polévky a vařte 10 minut.
  • Poté do polévky zašlehejte vejce, přidejte polévkové koření, případně dosolte.
  • Chleba nakrájený na kostky opečete na pánvi.
  • Na závěr do polévky přidejte nasekanou petrželku.
  • Hotová se servíruje s kostkami opečeného chleba.
Klasická zeleninová polévka s cibulí a hovězím masem.
Zdroj: skinnytaste.com

Jak vidíte, polévky se dají kombinovat se spoustou ingrediencí. Snesou dokonce i ne vždy oblíbenou brokolici. Pro takové recepty navštivte náš další článek a pochutnejte si na krémové brokolicové polévce.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.