Klasická babiččina cibulová polévka je hutnější variantou cibulové polévky, kdy k základu přidáváme kořenovou zeleninu a sušené houby. Je to ideální polévka na zimní zahřátí
Ingredience
- 200 g hovězí přední
- 2,3 l hovězí vývar
- 200 g brambor
- 200 g kořenové zeleniny
- 10 g sušených hub
- 2 stroužky česneku
- 350 g cibule
- 3 vejce
- 1 krajíc chleba
- sůl, mletý kmín, polévkové koření, čerstvá petrželová nať
Postup
- Hovězí maso nakrájejte na kostky a dejte vařit s hovězím vývarem.
- Jakmile je maso uvařené, přidáme na kostky nakrájené brambory a očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu.
- Také přidejte předtím krátce namočené sušené houby a prolisovaný česnek. Uvařte do měkka.
- Zatím si očistěte a nakrájejte cibuli na kolečka. Vložte spolu s mletým kmínem do polévky a vařte 10 minut.
- Poté do polévky zašlehejte vejce, přidejte polévkové koření, případně dosolte.
- Chleba nakrájený na kostky opečete na pánvi.
- Na závěr do polévky přidejte nasekanou petrželku.
- Hotová se servíruje s kostkami opečeného chleba.
Jak vidíte, polévky se dají kombinovat se spoustou ingrediencí. Snesou dokonce i ne vždy oblíbenou brokolici. Pro takové recepty navštivte náš další článek a pochutnejte si na krémové brokolicové polévce.