Babiččiny kremeše s čokoládovou polevou

Babiččiny kremeše s čokoládovou polevou

Co by mohlo být lepší než tento křehký, krémový, křupavý a měkký dezert, který se vám doslova rozpadne pod rukami. Je tak křehký, že ho v některých cukrárnách podávají jak s vidličkou tak s nožem, aby ho bylo možné vůbec sníst.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 300 g listového těsta

Na krém

  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru
  • Lžíce vanilkového extraktu
  • 4 žloutky
  • 35 g kukuřičného škrobu
  • 50 g másla

Na ozdobu

  1. 100 g moučkového cukru
  2. Lžíce mléka
  3. 20 g čokolády

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na na 200 stupňů
  2. Těsto rozválíme na tři stejně velké obdélníky
  3. Ty položíme na plech vyložený pečicím papírem a celé je propícháme vidličkou
  4. Vložíme do trouby a pečeme asi 10-15 minut, dokud pláty těsta nejsou zlatavě hnědé
  5. Vyndáme e z trouby a necháme vychladnout
  6. Ve velkém hrnci na středním teplotu si zahřejeme mléko, a polovinu cukru společně s vanilkou
  7. V samostatné misce prošlehejte zbytek cukru, žloutky a kukuřičný škrob
  8. Připravíme si k ruce misku se sítkem, kam budeme nalévat hotový krém
  9. Jakmile je mléčná směs těsně před varem, vlijeme do ní trochu do žloutků a rychle šleháme
  10. Žloutky je potřeba zahřát, ale jen tak akorát, aby se nezačaly vařit
  11. Pomalu pokračujeme v přilévání mléka a šleháme, dokud nepřidáme asi dvě třetiny mléčné směsi
  12. Nyní vše nalijeme zpět do hrnce a za stálého šlehání vaříme na mírnou teplotu
  13. Po pár minutách směs začne houstnout do konzistence pudinku
  14. Hrnec sundáme z plotny a scedíme ho přes sítko do připravené misky
  15. Necháme jí pár minut vychladnout a poté zašleháme máslo
  16. Přes misku položíme kousek potravinářské fólie a necháme směs v misce vychladit v lednici alespoň hodinu, dokud nebude pevná a hustá
  17. V malé misce si v mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu
  18. Mléko a moučkový cukr si prošleháme, dokud nevznikne hustá poleva a přidáme čokoládu
  19. Na první upečený plát těsta natřeme polovinou krému
  20. Navrch dáme další vrstvu těsta a zbytek krému
  21. Navrch položíme poslední plát těsta
  22. Čokoládovou polevu dáme do zdobícího cukrářského pytlíku a ozdobíme jí vrchní plát těsta
  23.  Hotový kremeš s čokoládou umístíme na hodinu do lednice a poté podáváme

Na krájení je nejlepší použít super ostrý vroubkovaný nůž namočený v horké vodě a pak jemným pilováním se prořezávat skrze vrstvy dezertu.

Tradiční pudinkové řezy z listového těsta s čokoládovou polevou.
Zdroj: realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.