Bábovka s matchou a kakaem

Bábovka s matchou a kakaem
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 12

Tento lehký a vzdušný moučník je z vajec, cukru, mouky a rostlinného oleje. Matcha a kakaový prášek zde slouží nejen k ochucení, ale také k vytvoření krásně barevného efektu.

Ingredience

  • 3 velké žloutky
  • 1 a ½ lžíce krystalového cukru
  • 1 a ½ lžíce rostlinného oleje
  • ½ šálku dortové mouky
  • 2 a ½ lžíce vody
  • 1 lžička prášku matcha (do misky 1)
  • 2 lžičky prášku matcha (do misky 2)
  • ½ lžičky kakaového prášku (do misky 2)

Na sníh:

  • 3 velké bílky
  • 2 lžíce krystalového cukru

Na ozdobu:

  • 100 ml smetany na šlehání
  • moučkový cukr

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Můžete namazat nebo vyložit spodní část bábovkové formy (o rozměrech 15 cm) pečícím papírem, ale nemažte její strany.
  3. Ve velké misce připravte mokré přísady.
  4. Vyšlehejte žloutky spolu s cukrem.
  5. Poté přidejte rostlinný olej a vodu a šlehejte, dokud se vše dobře nespojí.
  6. Do vlhkých ingrediencí prosejte dortovou mouku a šlehejte, dokud nezmizí hrudky.
  7. Rozdělte těsto do 3 samostatných misek.
  8. Přidejte 1 lžičku prášku matcha do první misky a míchejte, dokud se nespojí.
  9. Přidejte 2 lžičky prášku matcha a ½ lžičky kakaového prášku do druhé misky a dobře promíchejte.
  10. Poslední misku nechte tak jak je.
  11. Ve velké nádobě vyšlehejte vaječné bílky pomocí mixéru.
  12. Jakmile začnete vidět jemné bublinky, pomalu přidávejte cukr a pokračujte ve šlehání, dokud se nevytvoří tuhé vrcholy.
  13. Když vytáhnete metlu, sněhové pusinky by měly zůstat ve svislé poloze.
  14. Rozšlehaný vaječný bílek rozdělte na 3 stejné části.
  15. Jemně, ale rychle ho přidejte do 3 připravených misek s těstem.
  16. Opatrně promíchejte.
  17. Nakládejte těsto do formy v malých dávkách a co nejvíce střídejte barvy, abyste vytvořili krásný vzor (jako na fotce).
  18. Pečte 18-20 minut, nebo dokud špejle nevyjde čistá.
  19. Dort musí být chlazen vzhůru nohama.
  20. Pokud používáte 15 cm formu, okamžitě ji obraťte přes těžkou láhev.
  21. Pokud pečete v menší formě, položte formu dnem vzhůru na chladicí rošt.
  22. Před vyjmutím dortu z formy nechte úplně vychladnout.
  23. Použijte nůž a přejeďte jím před vyjmutím kolem okrajů.
  24. Dort poprašte moučkovým cukrem nebo podávejte se šlehačkou (volitelně).
  25. Šlehačku si připravíte tak, že pomocí elektrického mixéru vyšleháte smetanu ke šlehání spolu s cukrem, dokud se nevytvoří špičky – asi 3 až 4 minuty.
  26. Dobrou chuť!
Piškotové minibábovky s matchou a kakaem.
www.onehappybite.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.