Banánová bábovka plná křupavých ořechů, které pozvednou její chuť zase o něco výš. Vychutnejte si ji s nejlepší kávou z kávovaru Krups, které jsme podrobily recenzi.
Co budeme potřebovat
- 200 g másla (změkčené)
- 400 g hladké mouky
- 4 zralé banány
- 200 ml javorového sirupu
- 25-50 ml mléka
- 150 g moučkového cukru
- 4 vejce z volného chovu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g pekanových ořechů (nahrubo nasekaných)
- 200 ml husté smetany
Postup
- Předehřejte troubu na 170°C.
- Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
- Banány rozmixujte, dokud nejsou nahrubo nasekané, poté přidejte javorový sirup a rozmixujte na hladkou pastu.
- Nalijte až 50 ml mléka a v případě potřeby znovu promíchejte, abyste získali hladší konzistenci.
- Ve velké míse ušlehejte máslo a cukr, dokud směs nebude bledá a nadýchaná.
- Přidávejte vejce.
- Do mísy přidejte prášek do pečiva, mouku, banánovou kaši a tři čtvrtiny pekanových ořechů.
- Směs jemně promíchejte, dokud se nespojí.
- Do připravené formy nalijte směs na banánovou bábovku . Poté ji posypte zbývajícími nasekanými pekanovými ořechy.
- Pečte 45–60 minut, nebo dokud není vršek zlatavě hnědý a špejle zapíchnutá do středu bábovky nevyjde čistá.
- Bábovku nechte na 10 minut vychladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
- Mezitím v hrnci přiveďte k varu smetanu a zbývající javorový sirup. Pokračujte ve vaření po dobu 3-5 minut, nebo dokud směs mírně nezhoustne, poté odstavte, dokud zcela nevychladne.
- Před podáváním potřete vršek banánové bábovky polevou z javorového sirupu. Nechte 10 minut odstát, poté nakrájejte na plátky a podávejte.
Banány pohodlně rozmixujete i výkonným tyčovým mixérem. Jaký si vybrat se dozvíte v naší recenzi na webu.