Bábovka s jogurtem a pomerančem

Bábovka s jogurtem a pomerančem

Osvěžující kůra, džus či likér z pomeranče a bábovka? Tak taková pochoutka vás čeká, když si připravíte právě tento recept. Má skvělou chuť, je vláčná, svěží, a hlavně není nijak náročná na přípravu.

Ingredience:

  • 1 velký pomeranč
  • 375 g změklého másla
  • 250 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 6 vajec
  • 50 g kandované pomerančové kůry
  • 425 g špaldové mouky
  • 100 g škrobu
  • 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 9 polévkových lžic pomerančového likéru
  • 120 g jogurtu

Na polevu:

  • čerstvá i kandovaná pomerančová kůra na ozdobu

Na vymazání formy:

  • máslo na formu
  • strouhanka na formu

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C.
  • Pomeranč pečlivě omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru na jemném struhadle.
  • Potom z něj vymačkáme šťávu a nalijeme do mísy.
  • Přidáme máslo, třtinový cukr, pomerančovou kůru a špetku soli.
  • Pomocí ručního mixéru šleháme zhruba 8 minut, aby byla směs lehká a krémová.
  • Přihodíme vejce a mícháme další minutu.
  • Kandovanou pomerančovou kůru jemně nakrájíme a přidáme do mísy.
  • Vmícháme mouku smíchanou se škrobem a kypřícím práškem do pečiva.
  • V jiné misce smícháme pomerančový likér, jogurt a po částech nalijeme to těsta a rozmícháme.
  • Těsto nalijeme do připravené vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme zhruba 1 hodinu.
  • Když bude bábovka příliš rychle tmavnout, přikryjeme ji alobalem.
  • Hotovou bábovku vyjmeme z trouby a necháme 10 – 15 minut odpočívat.
  • Potom ji vyklopíme z formy a dáme chladit na mřížku.
  • Nakonec smícháme krystalový cukr, pomerančový džus a likér na polevu.
  • Bábovku nahoře několikrát propíchneme širokou špejlí nebo úzkou vařečkou.
  • Poté ji přelijeme hotovou polevou.
  • Můžeme ještě ozdobit kandovanou či čerstvou kůrou z pomeranče, případně ještě pokapat čokoládou.
Pomerančová bábovka s jogurtem a špaldovou moukou.
Zdroj: https://www.brigitte.de/
  • 80 g krystalového cukru
  • 2 lžíce pomerančového džusu
  • 2 lžíce pomerančového likéru

Na ozdobu:

  • máslo na formu
  • strouhanka na formu

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C.
  • Pomeranč pečlivě omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru na jemném struhadle.
  • Potom z něj vymačkáme šťávu a nalijeme do mísy.
  • Přidáme máslo, třtinový cukr, pomerančovou kůru a špetku soli.
  • Pomocí ručního mixéru šleháme zhruba 8 minut, aby byla směs lehká a krémová.
  • Přihodíme vejce a mícháme další minutu.
  • Kandovanou pomerančovou kůru jemně nakrájíme a přidáme do mísy.
  • Vmícháme mouku smíchanou se škrobem a kypřícím práškem do pečiva.
  • V jiné misce smícháme pomerančový likér, jogurt a po částech nalijeme to těsta a rozmícháme.
  • Těsto nalijeme do připravené vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme zhruba 1 hodinu.
  • Když bude bábovka příliš rychle tmavnout, přikryjeme ji alobalem.
  • Hotovou bábovku vyjmeme z trouby a necháme 10 – 15 minut odpočívat.
  • Potom ji vyklopíme z formy a dáme chladit na mřížku.
  • Nakonec smícháme krystalový cukr, pomerančový džus a likér na polevu.
  • Bábovku nahoře několikrát propíchneme širokou špejlí nebo úzkou vařečkou.
  • Poté ji přelijeme hotovou polevou.
  • Můžeme ještě ozdobit kandovanou či čerstvou kůrou z pomeranče, případně ještě pokapat čokoládou.
Pomerančová bábovka s jogurtem a špaldovou moukou.
Zdroj: https://www.brigitte.de/
  • čerstvá i kandovaná pomerančová kůra na ozdobu

Na vymazání formy:

  • máslo na formu
  • strouhanka na formu

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 180°C.
  • Pomeranč pečlivě omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru na jemném struhadle.
  • Potom z něj vymačkáme šťávu a nalijeme do mísy.
  • Přidáme máslo, třtinový cukr, pomerančovou kůru a špetku soli.
  • Pomocí ručního mixéru šleháme zhruba 8 minut, aby byla směs lehká a krémová.
  • Přihodíme vejce a mícháme další minutu.
  • Kandovanou pomerančovou kůru jemně nakrájíme a přidáme do mísy.
  • Vmícháme mouku smíchanou se škrobem a kypřícím práškem do pečiva.
  • V jiné misce smícháme pomerančový likér, jogurt a po částech nalijeme to těsta a rozmícháme.
  • Těsto nalijeme do připravené vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme zhruba 1 hodinu.
  • Když bude bábovka příliš rychle tmavnout, přikryjeme ji alobalem.
  • Hotovou bábovku vyjmeme z trouby a necháme 10 – 15 minut odpočívat.
  • Potom ji vyklopíme z formy a dáme chladit na mřížku.
  • Nakonec smícháme krystalový cukr, pomerančový džus a likér na polevu.
  • Bábovku nahoře několikrát propíchneme širokou špejlí nebo úzkou vařečkou.
  • Poté ji přelijeme hotovou polevou.
  • Můžeme ještě ozdobit kandovanou či čerstvou kůrou z pomeranče, případně ještě pokapat čokoládou.
Pomerančová bábovka s jogurtem a špaldovou moukou.
Zdroj: https://www.brigitte.de/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.