Tato úžasná voňavá a vláčná kefírová bábovka potěší celou vaši rodinu i přátele. Drobenka z másla a pekanových ořechů jí dodává na dokonalosti!
Co budete potřebovat
Na drobenku:
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce změklého másla
Na bábovku:
- 3 šálky celozrnné mouky
- 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku kokosového oleje
- 1 a 1/2 lžičky vanilky
- 3 vejce
- 1 a 1/2 šálku kefíru
Na polevu:
- 1/4 šálku másla, rozpuštěného
- 1 šálek moučkového cukru
- 1 lžička vanilky
- 2 lžičky kefíru
Postup
- Připravte si drobenku.
- Míchejte máslo a cukr, dokud vám nevznikne krémová směs.
- Vmíchejte skořici a nasekané pekanové ořechy a míchejte, dokud vám nevznikne drobivá směs.
- Dejte stranou.
- Ve velké mixovací míse smíchejte kokosový olej a cukr.
- Zašlehejte kefír.
- Přidejte vanilku a vejce a po každém přidání zašlehejte.
- Přidejte mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva.
- Šlehejte, dokud se suché ingredience nespojí s vlhkými.
- Nepřemixujte.
- Do dobře vymazané a moukou vysypané formy na bábovku rozetřete 1/2 těsta.
- Posypte polovinou drobenky.
- Navrch rozetřeme zbytek těsta a uhlaďte ho.
- Vršek těsta posypte zbylou drobenkou.
- Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
- Bábovku pečte v troubě 45 až 50 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do bábovky nevyjde čisté.
- Chlaďte na mřížce po dobu 10 minut.
- Vyjměte z formy.
- Nechte dále chladnout na mřížce.
- Připravte si polevu.
- Rozpusťte máslo a přidejte moučkový cukr.
- Dobře promíchejte vidličkou nebo metličkou, abyste z cukru odstranili hrudky a dosáhli hladké konzistence.
- Přidejte vanilku a kefír.
- Dobře prošlehejte.
- Konzistence by měla být hladká a tekutá.
- Pokud je poleva příliš hustá, přidejte více kefíru po 1 lžičce.
- Pokud je příliš řídká, přidejte více moučkového cukru.
- Polevu rozetřete po povrchu ještě teplé bábovky.
- Nalijte malé množství i na strany bábovky.
- Podle potřeby ozdobte půlkami pekanových ořechů.