Bábovka s kefírem a pekanovými ořechy

Bábovka s kefírem a pekanovými ořechy
Příprava: 25 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 10

Tato úžasná voňavá a vláčná kefírová bábovka potěší celou vaši rodinu i přátele. Drobenka z másla a pekanových ořechů jí dodává na dokonalosti!

Co budete potřebovat

Na drobenku:

  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce změklého másla

Na bábovku:

  • 3 šálky celozrnné mouky
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku kokosového oleje
  • 1 a 1/2 lžičky vanilky
  • 3 vejce
  • 1 a 1/2 šálku kefíru

Na polevu:

  • 1/4 šálku másla, rozpuštěného
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 2 lžičky kefíru

Postup

  • Připravte si drobenku.
  • Míchejte máslo a cukr, dokud vám nevznikne krémová směs.
  • Vmíchejte skořici a nasekané pekanové ořechy a míchejte, dokud vám nevznikne drobivá směs.
  • Dejte stranou.
  • Ve velké mixovací míse smíchejte kokosový olej a cukr.
  • Zašlehejte kefír.
  • Přidejte vanilku a vejce a po každém přidání zašlehejte.
  • Přidejte mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva.
  • Šlehejte, dokud se suché ingredience nespojí s vlhkými.
  • Nepřemixujte.
  • Do dobře vymazané a moukou vysypané formy na bábovku rozetřete 1/2 těsta.
  • Posypte polovinou drobenky.
  • Navrch rozetřeme zbytek těsta a uhlaďte ho.
  • Vršek těsta posypte zbylou drobenkou.
  • Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  • Bábovku pečte v troubě 45 až 50 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do bábovky nevyjde čisté.
  • Chlaďte na mřížce po dobu 10 minut.
  • Vyjměte z formy.
  • Nechte dále chladnout na mřížce.
  • Připravte si polevu.   
  • Rozpusťte máslo a přidejte moučkový cukr.
  • Dobře promíchejte vidličkou nebo metličkou, abyste z cukru odstranili hrudky a dosáhli hladké konzistence.
  • Přidejte vanilku a kefír.
  • Dobře prošlehejte.
  • Konzistence by měla být hladká a tekutá.
  • Pokud je poleva příliš hustá, přidejte více kefíru po 1 lžičce.
  • Pokud je příliš řídká, přidejte více moučkového cukru.
  • Polevu rozetřete po povrchu ještě teplé bábovky.
  • Nalijte malé množství i na strany bábovky.
  • Podle potřeby ozdobte půlkami pekanových ořechů.
Bábovka z kefíru s ořechovou drobenkou a polevou na talíři.
www.joybileefarm.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.