Milovníci kokosu se zblázní do tohoto úžasného recepty na kokosovou bábovku s bílou čokoládou! Hutná, ale lehká a nadýchaná, se spoustou kokosové chuti! A že čokoláda je nejlepší ingrediencí se můžete přesvědčit v i dalších receptech na čokoládové řezy.
Co budeme potřebovat
- 360 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 3/4 lžičky soli
- 230 g nesoleného másla
- 230 g plnotučného smetanového sýra
- 400 g krystalového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 3/4 lžičky kokosového extraktu
- 5 velkých vajec pokojové teploty
- 115 ml neslazeného kokosového mléka
- 60 ml kokosového oleje
Na čokoládovou polevu
- 230 g nesoleného másla
- 280 g moučkového cukru
- 1/4 lžičky soli
- 50 ml neslazeného kokosového mléka
- 1/4 lžičky kokosového extraktu
- 170 g kvalitní bílé čokolády rozpuštěné
- 230 g nesoleného másla
Na čokoládovou polevu
- 100 g strouhaného kokosu
Postup
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl, dokud se dobře nespojí.
- Šlehejte máslo a smetanový sýr při střední rychlosti, dokud nebude směs hladká a krémová, asi 1 minutu.
- Postupně přidávejte cukr šlehejte asi 3 minuty.
- Vmíchejte vanilkový extrakt a kokosový extrakt.
- Snižte rychlost, poté přidejte vejce.
- Vmíchejte kokosové mléko a kokosový olej.
- Snižte rychlost na nízkou a přidejte mouku, míchejte, dokud se nespojí.
- Bábovkovou formu vymažte a vysypte.
- Těsto vlijte do připravené formy.
- Pečte 55 až 60 minut, dokud párátko nevyjde čisté.
- Na čokoládovou polevu vyšlehejte máslo s cukrem.
- Přidejte sůl, kokosové mléko a kokosový extrakt a vyšlehejte do hladka.
- Přidejte bílou čokoládu a vyšlehejte do hladka.
- Vychladlou kokosovou bábovku potřete polevou z bílé čokolády a posypte kokosem.
- Polevu nechte 20 minut ztuhnout.