Bábovka s mrkví a medem

Bábovka s mrkví a medem
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Tato nádherná mrkvová bábovka dodává klasickému receptu nový rozměr: je ideální pro odpolední čaj, narozeniny a velikonoční pečení, nebo jako zákusek ke kvalitní kávě z nejlepšího pákového kávovaru Sencor. Proč pákový? To se dozvíte v naší recenzi.

Co budeme potřebovat

  • 325 g hladké mouky
  • ½ lžičky sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ lžičky mletého nového koření
  • 80 g sušeného kokosu
  • 100 g kousků vlašských ořechů (nasekaných)
  • 280 ml slunečnicového oleje
  • 300 g světle hnědého cukru
  • 4 velká vejce
  • 300 g mrkve (oloupané a nastrouhané)

Na medovou polevu

  • 60 g moučkového cukru
  • 120 g plnotučného smetanového sýra
  • 1 lžíce medu
  • šťáva z 1 citronu

Postup

  • Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem.
  • Do velké mísy prosejte mouku, sodu, prášek do pečiva, skořici, hřebíček a nové koření.
  • Vmíchejte kokos a vlašské ořechy.
  • Do další velké mísy dejte olej a cukr a šlehejte do bledé a husté hmoty.
  • Přidejte vejce, a poté přidejte veškerou nastrouhanou mrkev.
  • Vmícháme moučnou směs, těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme 45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  • Nechte 15 minut vychladnout ve formě, poté koláč vyklopte na mřížku, aby zcela vychladl.
  • Na polevu, prosejte moučkový cukr do střední mísy a přidejte smetanový sýr, med a citronovou šťávu.
  • Šlehejte, dokud nebude hladká a tekutá, a pokud je poleva příliš hustá, přidejte ještě trochu citrónové šťávy.
  • Polevu přelijte přes mrkvovou bábovku.
Krásná bábovka s posypem o ořechů a polevou z medu.
Zdroj: frostingandfettuccine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.