Bábovka s mrkví a smetanovou polevou

Bábovka s mrkví a smetanovou polevou
Příprava: 25 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Máš-li citrony udělej z nich citronádu, máš-li mnoho mrkví udělej z ní mrkvovou bábovku! Připravte si tento jednoduchý recept, který je doplněn o sladkou smetanovou polevu. A nenechte si ujít ani výborné dezerty z mrkve, podle našich receptů.

Co budeme potřebovat

  • 225 ml slunečnicového oleje
  • 4 velká vejce
  • 275 g světle hnědého cukru
  • 300 g strouhané mrkve
  • 100 g rozinek (volitelně)
  • kůra z 1 pomeranče
  • 275 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky sody
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička muškátového oříšku

Na polevu

  • 100 g másla
  • 200 g plnotučného smetanového sýra
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 400 g moučkového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte formu.
  • Nalijte slunečnicový olej a vejce do velké mísy a přidejte cukr – lehce promíchejte.
  • Přidejte nastrouhanou mrkev, rozinky a pomerančovou kůru a promíchejte.
  • Přidejte mouku, sodu, kypřící prášek, zázvor, skořici a muškátový oříšek a znovu promíchejte.
  • Směs nalijte do formy a pečte v troubě 55-60 minut.
  • Po upečení nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté vyklopte.
  • Vyšlehejte změklé máslo, aby bylo opravdu hladké.
  • Přimíchejte smetanový sýr a vmíchejte vanilkový extrakt.
  • Postupně přidávejte moučkový cukr, aby to směs byla tuhá.
  • Jakmile bábovka zcela vychladne, natřeme na ní polevu.
Nadýchané těsto přelité jemnou polevou z tvarohu.
Zdroj: practicallyhomemade.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.