Bábovka s ořechy a jablky

Bábovka s ořechy a jablky
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Křehká, vláčná a plná jablek, tento recept na jablečnou bábovku s ořechy se stane vaším novým oblíbeným podzimním dezertem. Pokud si letos na podzim budete chtít připravit něco dobrého, tak je to právě tato bábovka nebo lahodný závin z jablek.

Co budeme potřebovat

  • 430 g hnědého cukru
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 lžíce vanilky
  • 360 g mouky
  • 3 lžičky skořice
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 450 g nakrájených a oloupaných jablek
  • 60 g nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte si formu na bábovku.
  • Ve velké míse smíchejte hnědý cukr a olej.
  • Vmíchejte vejce a vanilku.
  • Přidejte mouku, skořici, jedlou sodu, muškátový oříšek a sůl.
  • Vmíchejte jablka a ořechy. Těsto bude velmi husté, jako těsto na sušenky.
  • Nalijte do připravené formy.
  • Pečte jednu hodinu, nebo dokud se zapíchnuté párátko nevytáhne čisté.
  • Nechte vychladnout asi 20 minut na pánvi a poté vyklopte na mřížku.
Talířky s kousky nakrájené jablečné bábovky s ořechy.
Zdroj: news.fitnyc.edu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.