Upečte si o něco zdravější tvarohovou bábovku a to zcela bez mouky. Nebudete mít alespoň výčitky z mlsání. Zkuste ji!
Ingredience
- 5ks vajec
- 100g změklého másla
- 180g cukr krupice
- 500g plnotučného tvarohu
- 1 BIO citron
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 200g dětské krupičky
- 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- špetka soli
- máslo a hrubou mouku na vysypání formy
Postup
- Oddělte žloutky od bílků.
- Změklé máslo vyšlehejte se žloutky a s cukrem do pěny.
- Poté vmíchejte tvaroh, nastrouhanou kůru z citronu, vanilkový extrakt.
- Dále vmíchejte krupičku, kypřicí prášek a špetku soli a nakonec vmíchejte sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 170°C cca 50 minut.
- Vyzkoušejte špejlí, zda těsto nelepí a bábovka je tak hotová.
- Podávejte vychladlou, nakrájenou a posypanou moučkovým cukrem či politou čokoládou.