Bábovka se šlehačkou a máselným krémem

Bábovka se šlehačkou a máselným krémem
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Pokud máte rádi bábovky jako my, budete si chtít tento recept na šlehačkovou bábovku uložit! Je vláčná, lahodná a uspokojivě hutná, aniž by byla těžká. Ať už jí doplníte polevou, lesním ovocem a smetanou, vanilkovou zmrzlinou nebo vůbec ničím, zaručeně si pochutnáte, stejně jako na dalších bábovkových receptech, jako od babičky.

Co budeme potřebovat

  • 340 g másla
  • 600 g cukru
  • 5 velkých vajec
  • 340 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 230 ml husté smetany ke šlehání
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu

Na polevu

  • 115 g másla
  • 345 g moučkového cukru
  • 1 lžička vanilky
  • 2 lžíce plnotučného mléka
  • ¼ lžičky soli

Postup

  • Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou. Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  • V samostatné misce prošlehejte mouku , sůl a prášek do pečiva.
  • V druhé misce šlehejte máslo, postupně přidávejte cukr a mixujte 3 až 7 minut.
  • Přidávejte vejce jedno po druhém.
  • Přidejte vanilkový extrakt do smetany ke šlehání.
  • Střídavě přidávejte do másla moučnou směs se smetanou ke šlehání.
  • Pečte při 160 stupních po dobu 1 hodiny, nebo dokud nevyjde párátko čisté nebo jen s pár drobky.
  • Před vyklopením na nechte asi 10 minut vychladnout ve formě.
  • Na máselný krém si mírně změklé máslo utřete do hladka. Vmíchejte vanilku.
  • Přidejte polovinu moučkového cukru, sůl a většinu mléka.
  • Šlehejte, dokud se moučkový cukr nezapracuje.
  • Přidejte zbývající moučkový cukr a mléko a míchejte další 3 až 4 minuty.
  • Pokud je máslový krém příliš řídký, přidejte více cukru. Pokud je konzistence příliš hustá, přidejte ještě trochu mléka.
  • Máselným krémem potřete bábovku ze šlehačky nebo ho podávejte vedle ukrojeného kousku bábovky.
Bábovka ozdobená máselným krémem a čerstvým lesním ovocem.
Zdroj: twopeasandtheirpod.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.