Proč si z brambor nepřipravit také bábovku? Je to delikatesa a navíc na ni potřebujete pouhých pár surovin!
INGREDIENCE
- 200 g moučkového cukru
- 250 g brambor
- 80 g mletých vlašských ořechů
- 80 g dětské krupice
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 3 vejce
- 1 lžička citrónové šťávy
POSTUP
- Brambory i se slupkou uvařte do měkka, poté oloupejte a ještě teplé promačkejte přes sítko.
- Tři žloutky utřete s cukrem, přidejte prolisované brambory, krupici a citrónovou šťávu.
- Promíchejte a nechte odstát, asi 10 min., aby krupice nabobtnala.
- Potom přimíchejte ořechy a prášek do pečiva.
- Vymíchejte ze tří bílků sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
- Těsto dejte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a v předehřáté troubě pečte při 180 stupních 60 minut.
- Bábovku po dopečení nechte vychladnout ve formě a teprve poté vyklopte.
Možá oceníte i našich 6 nejlepších receptů na pokrmy z Řecka! Připravte si je jednoduše i u vás doma.