Bábovka z brambor

Bábovka z brambor
Příprava: 45 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6

Proč si z brambor nepřipravit také bábovku? Je to delikatesa a navíc na ni potřebujete pouhých pár surovin!

INGREDIENCE

  • 200 g moučkového cukru
  • 250 g brambor
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g dětské krupice
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • 1 lžička citrónové šťávy

POSTUP

  • Brambory i se slupkou uvařte do měkka, poté oloupejte a ještě teplé promačkejte přes sítko.
  • Tři žloutky utřete s cukrem, přidejte prolisované brambory, krupici a citrónovou šťávu.
  • Promíchejte a nechte odstát, asi 10 min., aby krupice nabobtnala.
  • Potom přimíchejte ořechy a prášek do pečiva.
  • Vymíchejte ze tří bílků sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
  • Těsto dejte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a v předehřáté troubě pečte při 180 stupních 60 minut.
  • Bábovku po dopečení nechte vychladnout ve formě a teprve poté vyklopte.
Bramborová bábovka.
www.dobruchut.aktuality.sk

Možá oceníte i našich 6 nejlepších receptů na pokrmy z Řecka! Připravte si je jednoduše i u vás doma.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.