Bábovka z cukety s vanilkovou polevou

Bábovka z cukety s vanilkovou polevou
Příprava: 25 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 10

Využijte úrodu cuket a připravte si dokonalou cuketovou bábovku přelitou polevou ze zakysané smetany a vanilky. Mňam!

Co budete potřebovat

Na bábovku:

  • 2 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky hřebíčku
  • 1 a 1/4 šálku cukru
  • 1/2 šálku másla, rozpuštěného
  • 1 lžička vanilky
  • 1/2 šálku mléka
  • 2 vejce, rozšlehaná
  • 1 a 1/2 šálku cuketového pyré

Na polevu:

  • 2 a 1/2 až 3 a 1/2 šálků moučkového cukru
  • 1/3 šálku zakysané smetany, pokojové teploty
  • 1/4 šálku másla, změkčeného
  • 1 lžička vanilky
  • špetka soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Postříkejte formu na bábovku olejem ve spreji a dejte stranou.
  • Cuketu oloupejte a nakrájejte na kousky (odstraňte všechna semínka).
  • Vložte kousky do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte.
  • Pravděpodobně mixér budete muset několikrát zastavit a zamíchat, než se cuketa změní na pyré.
  • Do velké mísy přidejte mouku, sodu, sůl, skořici, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček.
  • Promíchejte vařečkou, aby se vše dobře zapracovalo.
  • V samostatné misce smíchejte rozpuštěné máslo, mléko, cukr, vejce a cuketu.
  • Směs přidejte k suchým ingrediencím a míchejte mixérem na střední rychlost do hladka.
  • Těsto rovnoměrně nalijte do připravené formy.
  • Pečte 35 až 40 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu formy nevyjde čisté.
  • Nechte bábovku vychladnout na mřížce asi 10 minut.
  • Poté na formu položte talíř a vyklopte na něj bábovku.
  • Bábovku nechte úplně vychladnout.
  • Ve středně velké misce smíchejte máslo a zakysanou smetanu a promíchejte elektrickým mixérem do hladka.
  • Přidejte moučkový cukr, vanilku a sůl a pokračujte v míchání, dokud nebude poleva hladká.
  • Vychladlou bábovku potřete polevou a servírujte.
Cuketový moučník s polevou ze zakysané smetany a vanilky na talíři.
www.5boysbaker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.