Bábovka z jogurtu a kakaa

Bábovka z jogurtu a kakaa
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

I tuto bábovku lze připravit v oblíbené mramorové verzi s kakaem. Množství kakaa můžete uzpůsobit podle vašich chuťových preferencí. 

Ingredience:

  • 3-4 vejce
  • 1 šálek bílého jogurtu
  • 2 šálky cukru
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 3 PL práškového kakaa
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C a bábovkovou formu vymažte olejem a vysypejte moukou.
  2. Do misky vložte jogurt, cukr, vejce, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt.
  3. Za pomoci šlehače vyšlehejte dohladka.
  4. V jiné misce si smíchejte prosetou mouku, sůl a prášek do pečiva.
  5. Následně z obou směsí vytvořte jednolité těsto.
  6. Poté přibližně jednu třetinu těsta odlijte do zvláštní misky a přidejte do tohoto těsta kakaový prášek.
  7. Důkladně promíchejte.
  8. Následně nalijte část světlého těsta do formy, poté přelijte kakaovým těstem a nakonec opět nalijte světlé těsto.
  9. Formu vložte do trouby a pečte přibližně po dobu 45 minut.
Mramorovaná bábovka s jogurtem
zdroj: delscookingtwist.com

Skvělým pomocníkem nejen pro přípravu jogurtové bábovky je ruční šlehač. Pokud nevíte, jak si elektrický šlehač s mixérem vybrat, navštivte náš velký srovnávací test.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.