I tuto bábovku lze připravit v oblíbené mramorové verzi s kakaem. Množství kakaa můžete uzpůsobit podle vašich chuťových preferencí.
Ingredience:
- 3-4 vejce
- 1 šálek bílého jogurtu
- 2 šálky cukru
- 3 šálky hladké mouky
- 1 šálek másla
- 3 PL práškového kakaa
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C a bábovkovou formu vymažte olejem a vysypejte moukou.
- Do misky vložte jogurt, cukr, vejce, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt.
- Za pomoci šlehače vyšlehejte dohladka.
- V jiné misce si smíchejte prosetou mouku, sůl a prášek do pečiva.
- Následně z obou směsí vytvořte jednolité těsto.
- Poté přibližně jednu třetinu těsta odlijte do zvláštní misky a přidejte do tohoto těsta kakaový prášek.
- Důkladně promíchejte.
- Následně nalijte část světlého těsta do formy, poté přelijte kakaovým těstem a nakonec opět nalijte světlé těsto.
- Formu vložte do trouby a pečte přibližně po dobu 45 minut.
Skvělým pomocníkem nejen pro přípravu jogurtové bábovky je ruční šlehač. Pokud nevíte, jak si elektrický šlehač s mixérem vybrat, navštivte náš velký srovnávací test.