Hrnečková bábovka z kokosu

Hrnečková bábovka z kokosu
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 10

Tento vláčný a sladký recept na kokosovou bábovku je snadno vyrobitelný moučník z jednoho hrnečku a je plný lahodné tropické chuti. Každé sousto tohoto lehkého a lahodného moučníku překypuje bohatou chutí strouhaného kokosu a kokosového cukru!

Co budeme potřebovat

  • ½ šálku slaného másla (změkčeného)
  • ¾ šálku bílého krystalového cukru
  • ¾ šálku kokosového cukru
  • 4 velká vejce
  • 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ½ šálku zakysané smetany
  • ¼ šálku plnotučného mléka
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek strouhaného kokosu

Na polevu:

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 lžíce neslazeného kokosového mléka
  • ½ lžičky kokosového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C a vymažte bábovkovou formu máslem a moukou.
  • Ve velké míse smíchejte máslo a cukry, dokud nevznikne mokrá, drobivá směs.
  • Přidejte vejce, vanilku, zakysanou smetanu a mléko a znovu promíchejte, dokud nebude hladká.
  • Přidejte jedlou sodu, prášek do pečiva, mouku a strouhaný kokos a vmíchejte suché ingredience do mokrých surovin.
  • Nalijte těsto do formy a pečte 45 minut, nebo dokud párátko nevyjde čisté.
  • Před vyjmutím nechte koláč asi 10 minut vychladnout.
  • Na polevu vyšleháme kokosové mléko, kokosový extrakt a cukr do hladka.
  • Vyjměte kokosovou bábovku z formy, posypte opečeným kokosem.

Jak si nejlépe připravíte nadýchané kosové těsto? Tak že ho vyšleháte výkonným ručním šlehačem, u kterého můžete regulovat rychlost. Ty nejlepší prošly naší recenzí, tak si vyberte!

Nadýchané těsto pokryté kokosovými hoblinkami.
Zdroj: freshaprilflours.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.