Nejlepší recept na mrkvovou bábovku s ořechy, která vám vykouzlí úsměv na tváři pokaždé, když jí ochutnáte. Těsto je vláčné a ozvláštněné křupavými oříšky. Stejně vám bude chutnat i mrkvové cukroví, vhodné i pro diabetiky.
Co budeme potřebovat
- 240 g hladké mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté skořice
- ½ šálku rozinek
- ½ šálku vlašských ořechů (nasekaných)
- 4 velká vejce
- ¾ šálku oleje
- 200 g hnědého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 5 středních mrkví (jemně nastrouhaných)
Postup
- Předehřejte troubu na 160˚C. Vymažte formu na bábovku.
- Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici, rozinky a vlašské ořechy.
- V jiné míse prošlehejte vejce, olivový olej, cukr, vanilku a mrkev do hladka.
- Nalijte mokrou směs do suché moučné směsi a smíchejte dohromady, dokud se nespojí.
- Těsto nalijte do připravené formy a pečte 60–65 minut, dokud párátko zapíchnuté do středu dortu nevyjde čisté.
- Mrkvovou bábovku nechte 10–15 minut vychladnout ve formě.