Bábovka z mrkve a ořechů

Bábovka z mrkve a ořechů
Příprava: 15 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 10

Nejlepší recept na mrkvovou bábovku s ořechy, která vám vykouzlí úsměv na tváři pokaždé, když jí ochutnáte. Těsto je vláčné a ozvláštněné křupavými oříšky. Stejně vám bude chutnat i mrkvové cukroví, vhodné i pro diabetiky.

Co budeme potřebovat

  • 240 g hladké mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ šálku rozinek
  • ½ šálku vlašských ořechů (nasekaných)
  • 4 velká vejce
  • ¾ šálku oleje
  • 200 g hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 5 středních mrkví (jemně nastrouhaných)

Postup

  • Předehřejte troubu na 160˚C. Vymažte formu na bábovku.
  • Ve velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici, rozinky a vlašské ořechy.
  • V jiné míse prošlehejte vejce, olivový olej, cukr, vanilku a mrkev do hladka.
  • Nalijte mokrou směs do suché moučné směsi a smíchejte dohromady, dokud se nespojí.
  • Těsto nalijte do připravené formy a pečte 60–65 minut, dokud párátko zapíchnuté do středu dortu nevyjde čisté.
  • Mrkvovou bábovku nechte 10–15 minut vychladnout ve formě.
Nadýchaný moučník z mrkve ozdobený ořechy a mrkví.
Zdroj: thestatenislandfamily.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.