Tento úžasně vláčný, měkký a sladký recept na šlehačkovou bábovku s citronem si nemůžete jinak než zamilovat. Tak jako si zamilujete delikátní koláče s citronem.
Co budeme potřebovat
- 340 g másla
- 600 g cukru
- 5 velkých vajec
- 340 g hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- kůra ze 2 citronů (cca 2 polévkové lžíce)
- 2 ½ lžičky citronového extraktu
- 3 polévkové lžíce citronové šťávy
- 250 ml husté smetany ke šlehání
Na polevu
- 200 g moučkového cukru (prosátého)
- 2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy
Postup
- Formu na bábovku vymažte a vysypte.
- Předehřejte troubu na 160 stupňů.
- V samostatné misce šlehejte mouku, sůl a prášek do pečiva po dobu 30 sekund, aby se vše spojilo.
- Máslo utřete s cukrem a míchejte 3 až 5 minut.
- Přidávejte vejce jedno po druhém.
- Do misky přidejte smetanu ke šlehání, citronovou šťávu, citronový extrakt a citronovou kůru.
- Střídavě přidávejte moučnou směs se směsí smetany ke šlehání do máselné směsi.
- Nalijte těsto do připravené formy.
- Pečte při 160 stupních po dobu 60-65 minut, nebo dokud párátko nevyjde čisté.
- Před vyklopením na servírovací talíř nechte asi 10 minut vychladnout ve formě.
- Na polevu si v misce smíchejte cukr a citronovou šťávu a míchejte, dokud nebude hladká.
- Pokapejte vychladlou šlehačkovou bábovku.