Bábovka ze šlehačky a citronu

Bábovka ze šlehačky a citronu
Příprava: 20 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 10

Tento úžasně vláčný, měkký a sladký recept na šlehačkovou bábovku s citronem si nemůžete jinak než zamilovat. Tak jako si zamilujete delikátní koláče s citronem.

Co budeme potřebovat

  • 340 g másla
  • 600 g cukru
  • 5 velkých vajec
  • 340 g hladké mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • kůra ze 2 citronů (cca 2 polévkové lžíce)
  • 2 ½ lžičky citronového extraktu
  • 3 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 250 ml husté smetany ke šlehání

Na polevu

  • 200 g moučkového cukru (prosátého)
  • 2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup

  • Formu na bábovku vymažte a vysypte.
  • Předehřejte troubu na 160 stupňů.
  • V samostatné misce šlehejte mouku, sůl a prášek do pečiva po dobu 30 sekund, aby se vše spojilo.
  • Máslo utřete s cukrem a míchejte 3 až 5 minut.
  • Přidávejte vejce jedno po druhém.
  • Do misky přidejte smetanu ke šlehání, citronovou šťávu, citronový extrakt a citronovou kůru.
  • Střídavě přidávejte moučnou směs se směsí smetany ke šlehání do máselné směsi.
  • Nalijte těsto do připravené formy.
  • Pečte při 160 stupních po dobu 60-65 minut, nebo dokud párátko nevyjde čisté.
  • Před vyklopením na servírovací talíř nechte asi 10 minut vychladnout ve formě.
  • Na polevu si v misce smíchejte cukr a citronovou šťávu a míchejte, dokud nebude hladká.
  • Pokapejte vychladlou šlehačkovou bábovku.
Slavnostní tabule s nadýchanou bábovkou politou bílou polevou.
Zdroj: southernliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.