Zakousněte se do tohoto dezertu s nádechem růžové vody a drcených pistáciových oříšků. Tato nádherně ovoněná svatební cukrovinka se perfektně hodí k šálku odpoledního čaje – naservírujte je svým hostům a všichni budou ohromeni.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 120 g másla (změklého)
- 160 g moučkového cukru
- Lžička růžové vody
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- Lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce mléka
- 50 pistácií (nasekaných)
Na krém
- 120 g másla (změklého)
- 200 g moučkového cukru
- Lžička růžové vody
- 2 lžíce mléka
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Formu na muffiny vyložíme košíčky
- Do velké mísy si prosejeme mouku, prášek do pečiva a dáme stranou
- Ve vedlejší míse si smícháme změklé máslo a cukru
- Šleháme dokud není směs nadýchaná
- Začneme přidávat jedno vejce po druhém a dobře zašleháváme
- Přidáme růžovou vodu
- Nejprve přidáme půlku sypkých ingrediencí, poté přidáme mléko a pak zbytek sypkých ingrediencí
- Vše promícháme, aby se vše spojilo v těsto
- Přidáme pistácie a jemně vmícháme
- Lžící plníme formu s košíčky
- Těsto pečeme 18 – 20 minut
- Bábovky vyndáme a necháme je vychladnout
- Na máslový krém si ve větší míse smícháme máslo s cukrem
- Přidáme růžovou vodu a mléko
- Na bábovky krém nanášíme cukrářským pytlíkem a zdobíme kandovanými okvětními lístky růží a praženými pistáciemi