Vychutnejte si sladkost malé baby mrkve přelité v glazované estragonové polevě.
Co budeme potřebovat
- 250 ml studené vody
- 40 g másla (nakrájeného)
- 1 lžička bílého cukru
- 1 malá snítka čerstvého estragonu
- 8 kusů/2 svazky baby mrkve (oloupané)
Postup
- Do velké pánve dejte vodu, máslo, cukr a estragon.
- Přidejte mrkev a okořeňte.
- Umístěte pánev na mírnou teplotu.
- Přikryjte a vařte 5 minut nebo dokud mrkev nezměkne.
- Odkryjte a zvyšte teplotu na středně vysokou.
- Vařte 5–7 minut nebo dokud se tekutina téměř nevypaří a mrkev lehce zkaramelizuje.
- Jemně pánví zatřeste, aby se mrkev obalila v polevě.
Aby váš recept na glazovanou mrkev mohl být opravdu dobrý potřebujete kvalitní pánev. Tu si můžete vybrat z naší recenze na ocelové pánve, se kterými vaření půjde jedna radost.
Dalším skvělým způsobem, jak oživit nezáživnou karotku jsou recepty na dušenou mrkev. Zkuste ty naše!