Bagel si můžete ozdobit i sladkými ingrediencemi a připravit tak nejen svým dětem luxusní snídani! Inspirujte se tímto receptem se sladkými borůvkami, mascarpone a domácím citronovým krémem.
INGREDIENCE
- 1 bagel, nakrájený na polovinu
- malá hrst borůvek
- 1 lžička krupicového nebo krystalového cukru
- 1 lžička vody
- 2 lžíce mascarpone
Na citronový krém:
- 200 g krystalového cukru
- 6 žloutků
- 100 ml citronové šťávy
- ½ šálku másla, studeného
POSTUP
- Připravíme si citronový krém.
- Oddělíme žloutky od bílků.
- Citrony oloupeme.
- Odšťavníme citrony tak, abychom z nich získali asi půl šálku šťávy, a nezapomeneme přecedit semínka.
- Žloutky dáme do hrnce a zlehka prošleháme drátěnou metličkou.
- Do hrnce přidáme i cukr a spolu se žloutky ho vyšleháme do světlé hmoty.
- Postupně vmícháme citronovou šťávu.
- Zahřejeme na mírném plameni a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne, nezačne bublat a neobalí zadní stranu vařečky.
- Odstraníme hrnec z ohně, poté přidáme studené máslo nakrájené na kostky a mícháme, dokud se nerozpustí.
- Finální směs můžeme ještě přecedit.
- Necháme vychladnout a schováme do lednice.
- Opečeme si bagel dozlatova.
- Mezitím vložíme borůvky do malého hrnce spolu s cukrem a vodou.
- Dáme na střední plamen a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí (to by mělo trvat asi minutu nebo dvě).
- Vypneme plamen.
- Vezmeme si opečený bagel a obě jeho poloviny ještě rozkrojíme na polovinu.
- Obě spodní části potřeme mascarpone.
- Na mascarpone nandáme citronový krém a pokapeme slazenými borůvkami.
- Přiklopíme horními částmi bagelů a můžeme servírovat!
Pokud máte domácí pekárnu, těsto na bagel, které uvádíme na konci článku, si připravte v ní. Bude ještě lepší. Hledáte inspiraci k výběru domácí pekárny? Máme pro vás test nejoblíbenějších domácích pekáren. Mrkněte se!