Bagel s volským okem a slaninkou

Bagel s volským okem a slaninkou
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Vynikající snídaňový bagel, který vám dopřeje energii až do oběda, protože je neuvěřitelně vydatný! Oblíbená kombinace slaniny a vajec je doplněná luxusní domácí rajčatovou a holandskou omáčku. To prostě musíte vyzkoušet!

INGREDIENCE

  • 8 plátků slaniny
  • 4 bagely
  • 4 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce domácí rajčatové omáčky
  • 1/3 šálku domácí holandské omáčky
  • 1 lžíce pažitky, nasekané nadrobno
  • 1 špetka mořské soli
  • 1 špetka mletého pepře

Na domácí rajčatovou omáčku (nevyužijete vše):

  • 1 kg zralých rajčat, nakrájených na kostičky
  • 2 nakrájené červené cibule
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 strouhané stroužky česneku
  • 3 lžíce malých kaparů
  • 3 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce balzamikového octa

Na domácí holandskou omáčku (nevyužijete vše):

  • 3 žloutky
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy nebo více podle chuti
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka kajenského pepře
  • 1/2 šálku másla nebo ghí, nebo více pro řidší konzistenci, rozpuštěného a horkého

POSTUP

  1. Připravíme si rajčatovou omáčku.
  2. V mixéru smícháme 1 kg na kostičky nakrájených rajčat, 2 nakrájené červené cibule, 150 ml extra panenského olivového oleje a 2 lžičky mořské soli.
  3. Vyklopíme na pečicí plech a vložíme do trouby nastavené na funkci gril na 5–10 minut nebo do zpálení.
  4. Vrátíme zpět do mísy, vmícháme 2 nastrouhané stroužky česneku a 3 lžíce malých kaparů a necháme 10 minut vychladnout.
  5. Vmícháme 3 lžíce nasekané petrželky a 1 lžíci balzamikového octa.
  6. Dáme stranou.
  7. Připravíme si holandskou omáčku.
  8. Máslo zakryjeme a rozpustíme v mikrovlnné troubě (můžeme ho rozpustit i na sporáku).
  9. Přidáme vaječené žloutky, citronovou šťávu, hořčici, sůl a kajenský pepř do výkonného mixéru a mixujeme 5 sekund, dokud se vše nespojí.
  10. S mixérem běžícím na střední výkon pomalu do směsi přiléváme horké máslo.
  11. Nalijeme do misky a pokračujeme v přípravě bagelu.
  12. Slaninu dáme na gril a ogrilujeme ji z obou stran do zlatova.
  13. Ve velké nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejeme olivový olej.
  14. Vejce smažíme, dokud bílky neztuhnou a žloutky se neuvaří podle vaší chuti.
  15. Bagely rozkrojíme napůl a opečeme do zlatova.
  16. Na dno každého opečeného bagelu namažeme lžící rajčatové omáčky.
  17. Navrch dáme slaninu, volské oko, holandskou omáčkou a pažitku.
  18. Dochutíme solí a pepřem.
Pečivo obložené slaninou, volským okem, luxusní domácí rajčatovou a holandskou omáčku, servírované na tácku.
www.woolworths.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.