Co budeme potřebovat
- Sprej na vaření
- 8 vajec
- 30 ml mléka
- 8 plátků slaniny
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce pažitky (nadrobno nakrájená)
- 5 bagelů
- 100 g smetanového sýru (Philadelphia, Lučina …)
- 180 g strouhaného čedaru
- 75 g másla (rozpuštěného)
- 2 lžičky sušené cibule
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 2 lžičky sezamových semínka
- 2 lžičky máku
Postup
- Troubu si předehřejeme na 150 stupňů
- Velkou zapékací mísu vymažeme pomocí spreje na vaření
- Ve velké míse rozšleháme vejce a mléko, dáme stranou
- Ve velké pánvi na střední teplotu si opečeme do křupava slaninu
- Plátky slaniny vyndáme z pánve a necháme je okapat na papírových utěrkách, aby se zbavily přebytečného tuku
- Jednu polévkovou lžíci ze slaniny si na pánvi necháme
- Vaječnou směs nalijeme do pánve a okamžitě snížíme teplotu na nízkou
- Vejce občas promícháme
- Když jsou vejce téměř upečená, dochutíme je solí a pepřem a vmícháme pažitku
- Vejce sundáme z plotny
- Jednu polovinu bagelů pomažeme smetanovým sýrem a vložíme je vedle sebe do vymazané zapékací mísy
- Bagely potřeme vaječnou směsí a navrch rozdrobíme opečenou slaninu
- Vše posypeme čedarem a poté přidáme druhou polovinu bagelů
- Ty potřeme rozpuštěným máslem a posypeme sušenou cibulí, granulovaným česnekem, sezamovými semínky a mákem
- Vložíme od trouby a pečeme asi 10 minut, dokud bagely nejsou opečené a sýr rozpuštěný
Chcete tento recept vyzdvihnout ještě o jeden level výš? Připravte a upečte si domácí těsto na bagel podle našeho receptu!