Každý ví, že pečivo lze jednoduše rozříznout a naplnit uzeninami, sýrem či zeleninou. Prostřednictvím našeho recept si ale vytvoříte originální verzi, kterou ohromíte nejen svou rodinu!
Ingredience:
- 1 domácí bageta (pokud možno kulatějšího tvaru)
- 220 g krémového smetanového sýra
- 100 g tvrdého salámu, například poličan
- 50 g tvrdého sýra, například eidam či gouda
- 1 stroužek česneku
- 1 červená paprika (kapie)
- 1 rajče či několik cherry rajčátek
- hrst černých oliv
- tymián
- petrželka
- sůl, pepř
Postup:
- Odkrojte oba dva konce bagety a pomocí dlouhého tenkého nože opatrně vydlabejte vnitřek bagety. Ponechte asi pouze centimetrovou vrstvu těsta, aby se bageta nerozpadla.
- V misce smíchejte smetanový sýr s prolisovaným česnekem a najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
- Následně přidejte i nadrobno nakrájené další ingredience, tedy salám, papriku, rajčata a olivy.
- Promíchejte a nakonec přidejte i veškeré koření.
- Následně touto směsí prostřednictvím obou konců bagetu naplňte.
- Naplněnou bagetu zabalte do potravinové folie a vložte na 2 hodiny do ledničky.
- Před podáváním nakrájejte na plátky.
Náplň bagety můžete samozřejmě obměňovat na základě vašich osobních preferencí. Takto originálně plněnou bagetu můžete servírovat i jako jeden z pokrmů na rodinné oslavě či večírku s přáteli.