Bagetová roláda 

Bagetová roláda 

Každý ví, že pečivo lze jednoduše rozříznout a naplnit uzeninami, sýrem či zeleninou. Prostřednictvím našeho recept si ale vytvoříte originální verzi, kterou ohromíte nejen svou rodinu!

Ingredience:

  • 1 domácí bageta (pokud možno kulatějšího tvaru)
  • 220 g krémového smetanového sýra
  • 100 g tvrdého salámu, například poličan
  • 50 g tvrdého sýra, například eidam či gouda
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená paprika (kapie)
  • 1 rajče či několik cherry rajčátek
  • hrst černých oliv
  • tymián
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Odkrojte oba dva konce bagety a pomocí dlouhého tenkého nože opatrně vydlabejte vnitřek bagety. Ponechte asi pouze centimetrovou vrstvu těsta, aby se bageta nerozpadla.
  2. V misce smíchejte smetanový sýr s prolisovaným česnekem a najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
  3. Následně přidejte i nadrobno nakrájené další ingredience, tedy salám, papriku, rajčata a olivy.
  4. Promíchejte a nakonec přidejte i veškeré koření.
  5. Následně touto směsí prostřednictvím obou konců bagetu naplňte.
  6. Naplněnou bagetu zabalte do potravinové folie a vložte na 2 hodiny do ledničky.
  7. Před podáváním nakrájejte na plátky.

Náplň bagety můžete samozřejmě obměňovat na základě vašich osobních preferencí. Takto originálně plněnou bagetu můžete servírovat i jako jeden z pokrmů na rodinné oslavě či večírku s přáteli.

Kulatá večka plněná sýrem, šunkou a zeleninou
zdroj: bakingobsession.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.