Balkánská směs

Balkánská směs

Na šopský salát můžete narazit kdekoliv, dokonce i během své dovolené, například v Srbsku. Každý ho dělá jinak a receptura se podle jednotlivých zemí může hodně lišit, i když základ zůstává stejný. Někdo ovšem používá odlišný sýr, další zase jiný druh rajčat a hned máte jinou chuť.

Ingredience:

  • 6 velkých keříkových rajčat
  • 1 červená paprika (případně žlutá)
  • 1 střední salátová okurka
  • 1 malá bílá cibule
  • 1 malá červená cibule
  • 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • Sůl podle chuti
  • 1/2 hrnku kozího sýra
  • 2 – 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup:

  • Rajčata nakrájíme na malé klínky.
  • Červenou papriku očistíme a rozkrájíme na kousky, okurku na plátky.
  • Cibule oloupeme a jemně nasekáme. Pokud nechceme moc cibule, dáme z každé jen polovinu.
  • Zeleninu dáme do velké misky a zakápneme olivovým olejem.
  • Přidáme vinný ocet a promícháme.
  • Osolíme, kdo chce, může přidat ještě i mletý černý nebo červený pepř.
  • Znovu zamícháme a dáme na 2 – 3 hodiny vychladit do lednice.
  • Před servírováním posypeme strouhaným kozím sýrem a petrželkou.
Balkánský šopský salát s červeným vinným octem.
Zdroj: https://thekittchen.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.