Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg bílých fazolí
- 5 vařených vajec
- 20 dkg balkánského sýra
- 2 dl mléka
- 1 syrové vejce
- olej
- pepř
- sůl
- pažitka.
Postup receptu
- Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme přebytečnou tekutinu
- Osolíme je a opepříme
- Pekáček vytřeme olejem a skládáme vrstvu fazolí, vrstvu na plátky nakrájených vajec, která posypeme strouhaným nebo rozmělněným sýrem a vrstvy ještě jednou opakujeme
- Poslední vrstvou jsou fazole, které pokapeme olejem
- V mléce rozmícháme syrové vejce, fazole přelijeme a zapékáme asi půl hodiny v troubě