Nadýchané, voňavé a jemné. To jsou naše recepty na banánovou bábovku.
Provoňte si celý byt a nechte chuť banánů tančit ve vašich ústech.
Jakou si připravíte, jako první?
Naše recepty
Jak banány používat v kuchyni?
Zdá se, že jsou jeden den zelené a druhý den hnědé a kašovité. Nebojte se! Téměř v každé fázi existuje způsob, jak je uvařit.
Jak péct s banány
Chcete-li upéct banány, předehřejte troubu na 120 ° C. Na vyložený plech pak položte čtyři až šest neoloupaných, zralých banánů. Každý banán párkrát ze všech stran propíchejte vidličkou a poté pečte 20 až 25 minut. Vyjměte banány, když slupka zčerná a leskne se. Necháme vychladnout a poté rozdělíme slupky a vydlabeme orestovaný banán. Použijte do ovesných palačinek s pečenými banány zamíchanými do těsta.
Jak restovat banány
Jednoduše oloupejte a nakrájejte mírně nezralé banány buď podélně na polovinu, nebo na silná kolečka. Dále na střední pánvi rozpusťte 2 až 3 lžíce másla s 60 g hnědého cukru a 1/2 lžičky skořice. Vařte na středně mírnou teplotu, dokud směs nebublá a nezhoustne. Poté přidejte nakrájené banány a jemně je obalte karamelovou omáčkou. Vařte 4 až 5 minut, dokud banány nezměknou.
Jak vařit banány
Z banánů si můžete vyrobit silné tonikum na spaní. Výzkum ukazuje, že banány bohaté na hořčík vám mohou pomoci zdravěji spát. Chcete-li připravit šálek banánového čaje, přiveďte hrnec s vodou k varu. Poté, ponechte slupku neporušenou, odřízněte oba konce banánu a opatrně jej vložte do vroucí vody. Banán necháme asi 10 minut louhovat a poté čaj scedíme přes cedník do hrnku. Pijte alespoň 60 minut před spaním.