Bohatá, delikátní bábovka s banánem, která si získá každého jednoho strávníka, který ji ochutná! Stejně jako tyto recepty na banánové moučníky nebo banánový chlebíček!
Co budeme potřebovat
- 600 g hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička soli
- 80 g másla
- 80 g hery
- 200 g hnědého cukru
- 100 g bílého cukru
- 4 zralé banány (rozmačkané)
- 5 vajec
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 125 ml mléka
- 50 g nasekaných pekanových ořechů
Na karamelovou polevu
- 80 g másla
- 50 g hnědého cukru
- 50 g bílého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 70 ml husté smetany
Postup
- Předehřejte troubu na 165°C.
- V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou.
- Smíchejte másla, Heru, hnědý cukr a bílý cukr elektrickým šlehačem ve velké míse do světlé a nadýchané hmoty. Směs by měla mít světlejší barvu.
- Přidejte banány a následně vejce.
- Společně s vejci zašlehejte i 2 lžičky vanilkového extraktu.
- Postupně přilévejte mléko a moučnou směs a míchejte, dokud se vše nezapracuje.
- Přidejte pekanové ořechy.
- Nalijte těsto do připravené formy.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté, asi 1 hodinu a 20 minut.
- Mezitím si připravte polevu.
- Zahřejte máslo, hnědý cukr, bílý cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a hustou smetanu v hrnci na střední teplotu.
- Za stálého míchání míchejte, dokud se cukry nerozpustí, a poté 1 minutu mírně vařte.
- Nalijte na vyklopenou upečenou banánovou bábovku.
Banány pohodlně rozmixujete i výkonným tyčovým mixérem. Jaký si vybrat se dozvíte v naší recenzi na webu.