Banánová buchta s tvarohem

Banánová buchta s tvarohem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Buchta je vděčným kandidátem pro každou příležitost. Když spěcháme, můžeme si jí dát ráno ke snídani, nebo vzít ke svačině do práce, případně se na ní těšit k odpolední kávě. Klidně to ale může být i dárek pro někoho blízkého, kdo rád mlsá a v pečení není moc zdatný.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jemné mořské soli
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1/2 kostky čerstvého neslaného másla
  • 250 g tvarohu
  • 3 lžíce vanilkového pudinku
  • 2 vejce
  • 2 – 3 lžičky vanilkového extraktu
  • 160 ml mléka
  • 2 zralé banány

Postup:

  • Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 170°C a formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Kdo chce, může dát místo toho pečící papír.
  • Důležité je, aby měly všechny suroviny pokojovou teplotu, než je vůbec začneme zpracovávat.
  • Do mísy dáme máslo s cukrem a pomocí ručního mixéru šleháme, až bude lehké a nadýchané.
  • Přilijeme vanilkový extrakt, vejce a pořádně našleháme. Postupně začneme přisypávat mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Mixér zapneme na nízký stupeň, aby se to nešlehalo tak rychle.
  • Přidáme vidličkou rozmačkané banány, tvaroh i pudink a jemně promícháme vařečkou, aby se vše spojilo.
  • Těsto nalijeme do připravené formy a několikrát s ní klepneme dnem o stůl.
  • Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 25 až 30 minut. Špejlí zkontrolujeme, jak je těsto propečené a když nelepí, máme vyhráno.
  • Hotovou buchtu vyjmeme z trouby na drátěný stojan a necháme 10 – 15 minut odpočinout. Poté otočíme formu dnem vzhůru a dort vyklepneme na kuchyňskou mřížku. Necháme vychladnout.
  • Můžeme ještě pocukrovat nebo ozdobit čokoládovou polevou, ale není to nutné, protože buchta je skvělá i jen tak bez ničeho.
Brilantní banánový moučník.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com

Tip: Pokud chceme chuť buchty ještě trochu vylepšit, můžeme přidat rozinky, čerstvé jahody nebo třeba sušenou papayu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.