Banánová hrníčková bábovka s karamelovým přelivem

Banánová hrníčková bábovka s karamelovým přelivem
Příprava: 20 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 10

Existuje snad lepší spojení, než jsou banány a ořechy, díky nimž se dá vykouzlit naprosto luxusní hrnková bábovka s jemnou, ale vláčnou konzistencí? Chuťově je skvělá a jen se po ní zapráší.

Ingredience:

  • 3 banány
  • 3 vejce
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 hrnek přírodního cukru
  • 1 hrnek slunečnicového oleje
  • 1 hrnek řeckého jogurtu
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 1 polévková lžíce jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
  • 1 hrnek karamelové polevy

Postup:

  • Pro začátek si předehřejeme troubu na 180°C a nachystáme si formu na bábovku, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • Ve velké misce rozmačkáme banány, přidáme k nim vejce, řecký jogurt, oba druhy cukru a slunečnicový olej.
  • Důkladně zamícháme, aby vznikla hladká směs.
  • Do banánové směsi prosejeme mouku, prášek do pečiva, sůl i jedlou sodu.
  • Lehce promícháme a přidáme vlašské ořechy.
  • Promísíme, aby se vše spojilo a těsto vlijeme do připravené formy.
  • Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 až 55 minut.
  • Po upečení necháme několik minut odpočinout a poté bábovku vyklopíme na mřížku.
  • Jakmile bábovka vychladne, polijeme jí karamelovou polevou.

Tip: Na karamelovou polevu potřebujeme 1/4 hrnku mléka, které nalijeme do hrnce, k tomu přidáme 1/4 hrnku změklého másla a 1/4 hrnku hnědého cukru.

Vše smícháme dohromady a na středním ohni přivedeme k varu. Poté odstavíme a přidáme 2 hrnky moučkového cukru a 1/2 lžíce vanilkového cukru.

Pomocí ručního mixéru našleháme a ihned aplikujeme na bábovku. Dá se použít také na dort či sušenky.

Buchta z banánů s polevou z karamelu.
Zdroj: https://thefeedfeed.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.