Banánové lívance

Banánové lívance
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Jednoduché nadýchané lívanečky s banány jsou lehoučké a zároveň vydatné. Stačí vám na ně pouze pár surovin a hravě si tak vykouzlíte lahodnou snídani, kterou si zamilujete.

Ingredience

  • 1,5 šálku hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce cukru (volitelně)
  • 2,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetka skořice (volitelně)
  • 1 špetka soli
  • 2 střední zralé banány
  • 1 šálek mléka
  • 2 velká vejce
  • 1/4 šálku řepkového oleje

Ingredience

  • javorový sirup
  • topping

Postup

  1. Ve střední míse prošleháme hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici, používáte, a sůl.
  2. Dáme stranou.
  3. V samostatné misce rozmačkáme banány vidličkou (je v pořádku, pokud vám zůstanou malé kousky).
  4. Přidáme vejce a zalijeme mlékem a řepkovým olejem a mícháme, dokud se vše nespojí.
  5. Suché ingredience vsypeme do mokrých a mícháme, dokud se vše nespojí.
  6. Necháme pár minut sedět.
  7. Rozpálíme velkou pánev nebo gril na střední teplotu.
  8. Na každý lívaneček nalijeme na pánev asi 1/4 šálku těsta.
  9. Smažíme, dokud se na povrchu lívanců nevytvoří bubliny, poté otočíme tenkou stěrkou a smažíme ještě 1 nebo 2 minuty.
  10. Podáváme teplé s trochou javorového sirupu a extra toppingem dle vašeho výběru.
Lívanečky s banány naskládané na talířku na sobě, zalité javorovým sirupem.
www.delscookingtwist.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.