Banánové lívance s arašídovým máslem

Banánové lívance s arašídovým máslem
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Tyto celozrnné lívanečky z vanilkového kefíru a banánů, potřené teplou směsí javorového sirupu a arašídového másla, jsou lehoučké a nadýchané, příjemně sladké a chuťově naprosto luxusní. Jsou perfektní snídaní, kterou si vychutná celá rodina.

Ingredience

  • 2 šálky celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 šálky vanilkového kefíru
  • 2 vejce
  • 2 malé nebo 1 velký banán, nakrájený na plátky
  • 2 lžíce másla
  • 1/3 šálku javorového sirupu
  • 1/3 šálku nesoleného krémového arašídového másla

Postup                                       

  1. Ve střední míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici.
  2. V malé misce promíchejte kefír a vejce, dokud se nespojí.
  3. Přidejte plátky banánu.
  4. Mokré přísady přidejte k suchým a lehce promíchejte.
  5. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo na středním ohni.
  6. Na každý lívanec přidejte na pánev 1/4 šálku těsta a těsto rozprostřete zadní stranou odměrky do kulatého tvaru.
  7. Smažte, dokud povrch lívanců nezačne bublat, asi 3 minuty.
  8. Obraťte lívance pomocí špachtle a smažte další 3 minuty, nebo dokud druhá strana lehce nezhnědne.
  9. Mezitím smíchejte javorový sirup s arašídovým máslem a směs zahřejte v troubě na cca 30 sekund.
  10. Lívance potřete teplou směsí javorového sirupu a arašídového másla a ihned podávejte.
Lívance z kefíru a banánů naskládané na sobě, servírované s plátky čerstvých banánů a arašídovým máslem.
www.karalydon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.