Tyto celozrnné lívanečky z vanilkového kefíru a banánů, potřené teplou směsí javorového sirupu a arašídového másla, jsou lehoučké a nadýchané, příjemně sladké a chuťově naprosto luxusní. Jsou perfektní snídaní, kterou si vychutná celá rodina.
Ingredience
- 2 šálky celozrnné mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky skořice
- 2 šálky vanilkového kefíru
- 2 vejce
- 2 malé nebo 1 velký banán, nakrájený na plátky
- 2 lžíce másla
- 1/3 šálku javorového sirupu
- 1/3 šálku nesoleného krémového arašídového másla
Postup
- Ve střední míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici.
- V malé misce promíchejte kefír a vejce, dokud se nespojí.
- Přidejte plátky banánu.
- Mokré přísady přidejte k suchým a lehce promíchejte.
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo na středním ohni.
- Na každý lívanec přidejte na pánev 1/4 šálku těsta a těsto rozprostřete zadní stranou odměrky do kulatého tvaru.
- Smažte, dokud povrch lívanců nezačne bublat, asi 3 minuty.
- Obraťte lívance pomocí špachtle a smažte další 3 minuty, nebo dokud druhá strana lehce nezhnědne.
- Mezitím smíchejte javorový sirup s arašídovým máslem a směs zahřejte v troubě na cca 30 sekund.
- Lívance potřete teplou směsí javorového sirupu a arašídového másla a ihned podávejte.