Tyto vláčné a nadýchané banánové muffiny se rychle stanou vaší oblíbenou zdravou snídaní. Připravují se z kokosové mouky a jsou přirozeně slazené javorovým sirupem nebo medem. Navíc neobsahují žádný lepek ani rafinovaný cukr.
INGREDIENCE
- 3 zralé banány
- 4 vejce
- ½ šálku mandlového másla
- ⅓ šálku javorového sirupu
- 2 lžíce mléka dle výběru
- 1 lžička jablečného octa
- ½ šálku kokosové mouky
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
- ½ šálku čokopeciček plus další na ozdobení, volitelné
POSTUP
- Předehřejte troubu na 175° Celsia.
- Vymažte formu na muffiny nepřilnavým olejem ve spreji nebo vyložte vložkou na muffiny a nastříkejte každou z nich nepřilnavým sprejem.
- Dejte stranou.
- Přidejte všechny ingredience kromě čokopeciček do velkého mixéru a mixujte 20 sekund, dokud nebude těsto hladké (pozor, abyste ho nepřemixovali).
- Čokopecičky nasypte do těsta a lžící promíchejte.
- Těsto nandejte do formy na muffiny (mělo by vystačit přesně na 12 muffinů), poté každý posypte ještě několika kousky čokopeciček (volitelně).
- Muffiny pečte 20 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu muffinu čisté.
- Vyjměte muffiny z trouby a počkejte 5 minut, než je opatrně přenesete na chladící mřížku.
- Dobrou chuť!