Tyto řezy jsou bohaté a dokonale chutné! Překypují banánovou chutí, jsou vláčné a skořice a vanilka jim dodávají ten správný šmrnc. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 2 a 1/2 šálků hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 3/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 2 šálky krystalového cukru
- 3 velká vejce
- 1 šálek rostlinného oleje
- 1/2 šálku podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálku rozmačkaných, přezrálých banánů (asi 3 až 4 velké banány)
Na pudink:
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- špetka soli
- 2 šálky plnotučného mléka
- 2 velké žloutky
- 1 lžíce vanilkové pasty
- 1/2 lžíce slaného másla
Další ingredience:
- 4 – 5 velkých, čerstvých banánů, nakrájených na plátky
- 2 šálky smetany ke šlehání
- 1/4 šálku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 20 piškotů, hrubě rozdrcených
- 2 lžíce slaného másla, rozpuštěné
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička krystalového cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 ° C.
- Nastříkejte plech o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji.
- Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl a jedlou sodu.
- Cukr, vejce, olej, podmáslí a vanilku šlehejte ve velké míse elektrickým šlehačem na střední rychlost asi 2 minuty.
- Přidejte mouku do směsi cukru (přidávejte po třetinách a po každém přidání šlehejte na nízkou rychlost, dokud nebude směs hladká).
- Vmíchejte rozmačkané banány a těsto přeneste na připravený plech.
- Pečte uprostřed předehřáté trouby, dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté, 30 až 35 minut.
- Přeneste na mřížku a nechte 10 minut chladnout.
- Pomocí rukojeti vařečky vyvrtejte po celé buchtě hluboké otvory (asi 5 napříč a 6 dolů, celkem tedy 30 otvorů).
- Ve velkém hrnci ušlehejte cukr, kukuřičný škrob a sůl; rozšlehejte v mléce.
- Všlehejte žloutky.
- Za stálého míchání přiveďte k varu.
- Okamžitě snižte teplotu na minimum a za stálého míchání vařte 1 až 2 minuty, dokud není pudink dostatečně hustý.
- Pudink nalijte přes jemné síto do velké mísy.
- Vmíchejte vanilkovou pastu a máslo.
- Za občasného míchání ochlaďte, dokud nebude pudink vlažný, asi 15 minut.
- Na buchtu rovnoměrně rozetřete pudink.
- Zakryjte řezy potravinářskou folií a přitiskněte ji přímo na pudink.
- Buchtu chlaďte alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Odstraňte z řezů fólii.
- Plátky banánu rovnoměrně rozložte na pudink.
- Ve velké míse šlehejte smetanu, moučkový cukr a vanilku elektrickým šlehačem při středně vysoké rychlosti, dokud vám nevznikne hustá směs.
- Rozprostřete směs na banány v rovnoměrné vrstvě.
- V misce smíchejte drcené piškoty, rozpuštěné máslo, mouku a krystalový cukr.
- Směs prsty roztlačte, abyste vytvořili malé hrudky a rozprostřete je na plech.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou křupavé a hnědé, 5 až 6 minut.
- Nechte vychladnout.
- Řezy potřete šlehačkou, posypte drobenkou a podávejte.