Banánové řezy s mascarpone polevou

Banánové řezy s mascarpone polevou

Vynikající řezy z vlašských ořechů a banánů doplněné luxusní polevou z mascarpone a semínek z vanilkového lusku. Zní to lahodně? Tak si je pojďte s námi společně připravit!

Co budete potřebovat

  • 140 g vlašských ořechů
  • 200 g třtinového cukru
  • 180 ml rostlinného oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky skořice
  • 2 banány, nahrubo rozmačkané se 2 lžičkami citronové šťávy
  • 3 žloutky

Na polevu:

  • 350 g mascarpone
  • 50 g třtinového cukru
  • vyškrábaná semínka z 1 vanilkového lusku

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Čtvercovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
  • Vlašské ořechy pečte na plechu v troubě dozlatova, 8–12 minut, nechte zcela vychladnout, poté odstraňte uvolněnou slupku a polovinu vlašských ořechů nasekejte najemno a zbytek nahrubo.
  • Cukr a olej šlehejte v elektrickém mixéru, dokud se dobře nespojí (4–5 minut).
  • Mezitím si do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, koření a sůl, vmíchejte vlašské ořechy a dejte stranou.
  • Do směsi cukru přidejte banán a žloutky, prošlehejte a poté vmíchejte suché přísady.
  • Směs nalijte do připravené formy, rovnoměrně rozetřete ke krajům, uhlaďte vršek a pečte ve středu trouby do zlatohněda, 30-35 minut.
  • Nechte krátce vychladit ve formě, poté vyklopte a nechte úplně vychladnout.
  • Všechny přísady na polevu šlehejte v elektrickém mixéru, dokud se nevytvoří měkké vrcholy (1-2 minuty).
  • Těsně před podáváním potřete buchtu polevou pomocí malé špachtle, nakrájejte a podávejte.
Řezy z vlašských ořechů a banánů doplněné luxusní polevou z mascarpone a semínek z vanilkového lusku na talíři.
www.gourmettraveller.com.au

Máme pro vás i výborné recepty na řezy s čokoládou! Jakou variantu vyzkoušíte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.