Tyto banánové řezy jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu, jsou úžasně nadýchané a vláčné a skvěle je doplňuje poleva z mascarpone. Navíc ho vyrobíte za méně než 30 minut!
Co budete potřebovat
- 1/2 šálku másla pokojové teploty
- 1 šálek krystalového cukru
- 2 velká vejce pokojové teploty
- 1 a 1/2 šálku rozmačkaných zralých banánů (3 středně velké)
- 1 šálek podmáslí nebo 1 šálek mléka + 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/4 lžičky soli
Na polevu:
- 6 lžic másla pokojové teploty
- 1 a 1/2 šálku moučkového cukru, prosátého
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 110 g studeného mascarpone nebo smetanového sýru
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Vymažte pekáč o rozměrech 23 x 33 cm.
- Dejte stranou.
- V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem šlehejte máslo a cukr společně při středně vysoké rychlosti, dokud vám nevznikne hladká a nadýchaná směs, asi 3–4 minuty.
- Přidejte vejce, rozmačkané banány, podmáslí a vanilkový extrakt.
- Míchejte při nízké rychlosti, dokud se vše nespojí.
- V malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
- Do mokré směsi přidejte moučnou směs ve třech přídavcích, míchejte, dokud se vše nespojí.
- Těsto nalijte do pekáče a pečte 20-25 minut.
- Když je buchta hotová, špejle zapíchnutá doprostřed by měla vyjít čistá a mělo by na ní být jen pár drobků.
- Nechte buchtu úplně vychladnout.
- Polevu připravíte tak, že v míse stolního mixéru s lopatkovým nástavcem ušleháte máslo a moučkový cukr, dokud vám nevznikne světlá a nadýchaná směs.
- Přidejte vanilkový extrakt a mascarpone a šlehejte, dokud se vše nespojí.
- Natřete na vychlazené řezy a nechte ztuhnout.
- Užijte si to!
Máme pro vás i další úžasné recepty na sladké dezerty z banánů! Jednou ochutnáte a už nebudete moct přestat.