Banánové řezy s polevou z mascarpone

Banánové řezy s polevou z mascarpone
Příprava: 25 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Tyto banánové řezy jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu, jsou úžasně nadýchané a vláčné a skvěle je doplňuje poleva z mascarpone. Navíc ho vyrobíte za méně než 30 minut!

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2 velká vejce pokojové teploty
  • 1 a 1/2 šálku rozmačkaných zralých banánů (3 středně velké)
  • 1 šálek podmáslí nebo 1 šálek mléka + 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli

Na polevu:

  • 6 lžic másla pokojové teploty
  • 1 a 1/2 šálku moučkového cukru, prosátého
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 g studeného mascarpone nebo smetanového sýru

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Vymažte pekáč o rozměrech 23 x 33 cm.
  • Dejte stranou.
  • V míse stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem šlehejte máslo a cukr společně při středně vysoké rychlosti, dokud vám nevznikne hladká a nadýchaná směs,  asi 3–4 minuty.
  • Přidejte vejce, rozmačkané banány, podmáslí a vanilkový extrakt.
  • Míchejte při nízké rychlosti, dokud se vše nespojí.
  • V malé misce smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl.
  • Do mokré směsi přidejte moučnou směs ve třech přídavcích, míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Těsto nalijte do pekáče a pečte 20-25 minut.
  • Když je buchta hotová, špejle zapíchnutá doprostřed by měla vyjít čistá a mělo by na ní být jen pár drobků.
  • Nechte buchtu úplně vychladnout.
  • Polevu připravíte tak, že v míse stolního mixéru s lopatkovým nástavcem ušleháte máslo a moučkový cukr, dokud vám nevznikne světlá a nadýchaná směs.
  • Přidejte vanilkový extrakt a mascarpone a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  • Natřete na vychlazené řezy a nechte ztuhnout.
  • Užijte si to!
Řez z banán s mascarpone polevou, ozdobený plátkem banánu a servírovaný na talířku.
www.platedcravings.com

Máme pro vás i další úžasné recepty na sladké dezerty z banánů! Jednou ochutnáte a už nebudete moct přestat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.