Úžasné řezy, které sestávají z několika vrstev – těsto, pudink, banány, šlehačka a piškoty. To prostě musíte milovat!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 2 a 1/2 šálků hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 3/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 2 šálky krystalového cukru
- 3 velká vejce
- 1 šálek řepkového oleje
- 1/2 šálku podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálku zralých rozmačkaných banánů, asi 3 až 4 velké banány
Na pudink:
- 2 balení instantního vanilkového pudinku
- 4 šálky mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Na polevu:
- 4 až 5 velkých zralých banánů nakrájených na plátky
- 2 šálky smetany ke šlehání
- 1/4 šálku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 20 piškotů, hrubě rozdrcených
Na ozdobu:
- nakrájené banány
- 8 piškotů
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Hluboký plech o rozměrech 23 x 33 cm nastříkejte olejem ve spreji.
- Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl a jedlou sodu.
- Dejte stranou.
- V míse elektrického šlehače šlehejte cukr, vejce, olej, podmáslí a vanilkový extrakt na střední rychlost asi 2 minuty.
- Moučnou směs přidávejte k cukrové směsi po jedné třetině a po každém přidání šlehejte na nízkou rychlost, dokud nebude vzniklá směs hladká.
- Vmíchejte rozmačkané banány.
- Těsto naneste na připravený plech.
- Pečte v předehřáté troubě 30 až 35 minut nebo dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté.
- Řezy položte na mřížku a nechte 20 minut chladnout.
- Po 20 minutách udělejte pomocí rukojeti vařečky hluboké otvory po celé buchtě.
- Ve velké míse šlehejte instantní vanilkový pudink s mlékem a vanilkovým extraktem, dokud vám nevznikne hustá a hladká směs.
- Na mírně teplou buchtu rovnoměrně rozetřete pudink.
- Zakryjte buchtu potravinářskou fólií a přitiskněte ji přímo na pudink (aby se nevytvořil škraloup).
- Buchtu nechte chladit alespoň 2 hodiny nebo až přes noc.
- Odstraňte z buchty fólii.
- Plátky banánu rovnoměrně rozložte na pudink.
- V míse elektrického mixéru šlehejte smetanu ke šlehání, moučkový cukr a vanilku do zhoustnutí.
- Vzniklou šlehačku rozetřete na vršek buchty a poté posypote drcenými piškoty.
- Nakrájejte a podávejte.
- Podle potřeby ozdobte dalšími nakrájenými banány nebo piškoty.