Neexistuje nic jako delikátní dezert, který zakončí naprosto fantastickou večeři. Tento recept na horký banánový dortík lze připravit i den předem a nakonec ho podávat s trochou vanilkové zmrzliny.
Co budeme potřebovat
- 2 banány
- 6 bílků
- 150 g moučkového cukru
- Máslo na vymazání
- Lžíce vody
- Lžíce kukuřičné mouky
- Lžička citronové šťávy
Postup
- Nejprve si zapékací mističky dobře vymažeme máslem
- Do jedné formičky přidáme lžičku moučkového cukru a formičkou otáčíme, aby se cukr přichytil po stranách formičky
- Opakujeme, dokud nebudou všechny čtyři formičky dobře vysypané
- Základ suflé vytvoříme smícháním vody a kukuřičné mouky
- Směs vložíme do kuchyňského robotu se zralými banány a vymačkanou citronovou šťávou
- Mixujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence těsta
- Vedle v misce si vyšleháme bílky do tuhého sněhu
- Do velké mísy odejdeme čtyři vrchovaté lžičky banánové směsi, odebereme třetinu vyšlehaného sněhu a důkladně promícháme, abychom získali banánovou pastu
- Jemně přidáme zbývající sníh a smícháme
- Banánové těsto na suflé rozdělíme rovnoměrně do formiček
- Uhladíme vršky těsta
- Až budeme připraveni suflé péct, formičky vyložíme na plech a pečeme po dobu 10-15 minut na 180 stupňů
- Suflé ihned podáváme s miskou vanilkové zmrzliny