Banánovo-ananasový chlebíček

Banánovo-ananasový chlebíček
Příprava: 20 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 10

Připravte si tento vlhký banánový chlebíček s rumem, vanilkou a muškátovým oříškem a kousky drceného ananasu. Je to naprostá delikatesa!

Ingredience

  • 2 velké banány nebo 1 šálek rozmačkaných banánů
  • ¾ šálku drceného ananasu z konzervy, scezeného
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 velká vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička muškátového oříšku
  • ¼ šálku mléka
  • 2 šálky hladké mouky
  • ½ šálku třtinového cukru
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • ½ šálku másla
  • 1 – 2 lžíce rumu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Formu na chléb vymažte sprejem na pečení a dejte stranou.
  3. V malé misce smíchejte rozmačkané banány, drcený ananas a zakysanou smetanu mačkadlem na brambory.
  4. Poté vyšlehejte vejce, mléko, rum a vanilkový extrakt do hladka.
  5. Přidejte krystalový cukr a třtinový cukr.
  6. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, muškátový oříšek a sůl.
  7. Pomocí ručního mixéru přidejte do suché směsi máslo, dokud nebude zcela zapracováno, a poté postupně přidávejte vlhké přísady.
  8. Pokračujte v míchání po dobu asi 2 minut, dokud nejsou suché ingredience plně zapracovány.
  9. Seškrábejte strany.
  10. Nalijte směs do připravené formy na chléb – pečte asi 60-75 minut.
  11. Před nakrájením nechte vychladnout.
Ananasový chlebíček s banánem servírovaný na talíři s vedle položenými kousky ananasu.
www.africanbites.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.