Připravte si tento vlhký banánový chlebíček s rumem, vanilkou a muškátovým oříškem a kousky drceného ananasu. Je to naprostá delikatesa!
Ingredience
- 2 velké banány nebo 1 šálek rozmačkaných banánů
- ¾ šálku drceného ananasu z konzervy, scezeného
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 2 velká vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička muškátového oříšku
- ¼ šálku mléka
- 2 šálky hladké mouky
- ½ šálku třtinového cukru
- ½ šálku krystalového cukru
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- ½ šálku másla
- 1 – 2 lžíce rumu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Formu na chléb vymažte sprejem na pečení a dejte stranou.
- V malé misce smíchejte rozmačkané banány, drcený ananas a zakysanou smetanu mačkadlem na brambory.
- Poté vyšlehejte vejce, mléko, rum a vanilkový extrakt do hladka.
- Přidejte krystalový cukr a třtinový cukr.
- V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, muškátový oříšek a sůl.
- Pomocí ručního mixéru přidejte do suché směsi máslo, dokud nebude zcela zapracováno, a poté postupně přidávejte vlhké přísady.
- Pokračujte v míchání po dobu asi 2 minut, dokud nejsou suché ingredience plně zapracovány.
- Seškrábejte strany.
- Nalijte směs do připravené formy na chléb – pečte asi 60-75 minut.
- Před nakrájením nechte vychladnout.