Banánovo-medové řezy s karamelovou omáčkou a šlehačkou

Banánovo-medové řezy s karamelovou omáčkou a šlehačkou

Užijte si dokonalou kombinaci banánu, medu, karamelu, šlehačky a čokolády v tomto snadném moučníku. Už nikdy nebudete chtít jiný!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 4 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 60 g medu
  • 250 g másla
  • 4 velká vejce
  • 3 banány
  • 180 g zakysané smetany
  • 2 lžičky vanilkové pasty

Na karamelovou omáčku:

  • 125 g medu
  • 100 g třtinového cukru
  • 125 g másla
  • 250 ml smetany ke šlehání

Na čokoládové hobliny:

  • 150 g tmavé čokolády

Na šlehačku:

  • 375 ml smetany ke šlehání
  • 125 g mascarpone
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na dekoraci:

  • 1 banán nakrájený na plátky
  • čokoládové hobliny viz výše
  • 60 g karamelové omáčky viz výše

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • Plech o rozměrech 20 cm x 30 cm 5 cm nastříkejte olejem ve spreji a vyložte dno a boky pečicím papírem.
  • Do lednice dejte na 20 minut další plech.
  • Do přidejte mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva a sůl a promíchejte.
  • Do samostatné velké mísy přidejte máslo a med.
  • Pomocí elektrického ručního mixéru máslo a med rozmixujte do bledé a nadýchané hmoty, což potrvá asi 3 minuty.
  • Přidávejte vejce jedno po druhém a pokaždé dobře promíchejte.
  • Seškrábněte misku a přidejte banány, zakysanou smetanu a vanilkovou pastu.
  • Důkladně promíchejte, přidejte suché ingredience a opět promíchejte.
  • Těsto nalijte na plech a pečte 45-55 minut.
  • Po upečení nechte úplně vychladnout.
  • Nyní si připravte omáčku.
  • Do přidejte med, máslo a třtinový cukr a míchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí a směs nebude bublat.
  • Pokračujte v míchání 3 minuty nebo dokud nedosáhnete zlaté barvy.
  • Stáhněte plamen a přidejte smetanu.
  • Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Nechte zcela vychladnout.
  • Chcete-li vytvořit čokoládové hoblinky, nalijte rozpuštěnou čokoládu na plech, který byl 20 minut v lednici.
  • Poklepejte plechem o pracovní desku, abyste uvolnili vzduchové bubliny.
  • Nechte zahřát na pokojovou teplotu.
  • Pomocí lžičky krátce seškrabujte čokoládu tak, abyste tvořili malé hoblinky.
  • Do velké mixovací nádoby přidejte smetanu, mascarpone a vanilkový extrakt.
  • Šlehejte, dokud se nezačnou tvořit měkké vrcholky.
  • Pomocí konce vařečky vytvořte otvory po celé buchtě, ale snažte se nepropichovat až na dno.
  • Otvory naplňte karamelovou omáčkou.
  • Navrch buchty přidejte šlehačku a rovnoměrně rozetřete.
  • Zalijte karamelovou omáčkou a vmíchejte ji do šlehačky.
  • Ozdobte plátky banánu a čokoládovými hoblinami.
  • Nakrájejte a podávejte.
Buchta z medu a banánů s karamelovou polevou, šlehačkou a plátky banánu na plechu vyloženém pečícím papírem, který drží ruce.
www.thescranline.com

Máme pro vás i další lahodné recepty s medem v 5 různých variantách. Ochutnejte luxusní kachní prsa, italské kuličky i oblíbené perníčky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.