Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 5 vajec
- 20 dkg cukru krupice
- 1,5 dl oleje
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3 pudinky různé barvy (např .vanilkový, čokoládový, jahodový nebo malinový)
Postup receptu
- Z 5 bílků a 10 dkg cukru ušleháme tuhý sníh, v druhé nádobě utřeme 5 žloutků a 10 dkg cukru
- Pak směsi opatrně smícháme dohromady, přidáme olej a kypřící prášek
- Abychom měli bábovku barevnou, rozdělíme řídkou směs do tří misek na stejné části a do každé vmícháme jeden puding
- Těsta lijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy
- Formu plníme nejvýše do dvou třetin, bábovkové těsto vždy nabude
- Pečeme při 180 °C asi 40 minut
- O tom, zda je bábovka upečená, se přesvědčíme vpíchnutím špejle
- Pokud je špejle suchá, je bábovka upečená, v opačném případě dopékáme
- Pokud je vršek již příliš tmavý, zakryjeme ho alobalem
- Upečenou bábovku vyklopíme, ihned pocukrujeme, nebo ji po vychladnutí můžeme ozdobit čokoládou