Cukroví, po kterém vždy jako první sáhnou děti. Pestrosti jeho barev se nedá odolat.
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku cukru krystal
- 1 šálek hnědého cukru
- 2 vejce
- 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajové lžičky soli
- 2 šálky lentilek + lentilky na ozdobení
Postup:
- Máslo, cukr krystal a hnědý cukr smíchejte v míse mixéru.
- Šlehejte 2-3 minuty nebo dokud nebude hmota lehká a nadýchaná.
- Do mísy přidejte vejce a vanilkový extrakt a promíchejte.
- V jiné míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- Přidejte polovinu suché směsi do mísy s máslem a cukrem a promíchejte při nízkých otáčkách.
- Přidejte zbývající suché přísady a míchejte, dokud se nespojí.
- Přisypte dva šálky lentilek.
- Naberte dvě polévkové lžíce těsta a vyválejte je do kuličky.
- Kuličky následně položte přibližně dva centimetry od sebe na plechy vyložené pečicím papírem.
- Povrch sušenek ozdobte dalšími lentilkami.
- Vložte na dobu 10-15 minut do mrazáku.
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- Cukroví s lentilkami pečte přibližně 10-12 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou.